Αστυνομικοί τριών διμοιριών των ΜΑΤ ''γκρεμίζουν'' τα στερεότυπα και υψώνουν ασπίδα ανθρωπιάς

Posted by DEKA on Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2016

Τι και αν στα μάτια των περισσοτέρων φαντάζουν ως άνθρωποι χωρίς αισθήματα και ευαισθησίες.
Οι αστυνομικοί των τριών διμοιριών που υπηρετούν στη Χίο, αποφάσισαν να αποδείξουν το εντελώς αντίθετο, πηγαίνοντας κόντρα στα μέχρι σήμερα στερεότυπα που τους ήθελαν να συμπεριφέρονται πάντοτε με βία.
Το μεσημέρι του Σαββάτου άφησαν πίσω τους τα κλομπ, τα κράνη και τις χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και με χαμόγελο υποδέχθηκαν στο ξενοδοχείο «Aegean Dream» 50 παιδιά από άπορες οικογένειες της Χίου και την «Κιβωτό του Κόσμου». Ο σκοπός ένας. Να τους δωρίσουν το γεύμα που προορίζονταν για εκείνους στα ίδια τα παιδιά.


Παίζοντας τον «ρόλο» των γονέων που δεν γνώρισαν ποτέ, οι ΜΑΤατζήδες μίλησαν με τα παιδιά σχεδόν για τα πάντα.
Για το ρόλο τους, το σκοπό τους, ακόμα και για ζητήματα βαθύτερου ενδιαφέροντος όπως ο κοινωνικός αποκλεισμός, υποσχόμενοι ότι σύντομα θα ξαναβρεθούν μαζί τους μέσα από νέα δράσης αλληλεγγύης.

«Προκειμένου να αποδείξουμε εμπράκτως την αγάπη μας για τα παιδιά της «Κιβωτού» αποφασίσαμε να προσφέρουμε τα γεύματά μας. Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση μέσα από την οποία θέλουμε να δείξουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι κοντά σε όσους το έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες», ανέφερε στον «π» ο επικεφαλής των Υ.Α.Τ. στη Χίο Αστυνόμος Τρ. Χατζηγεωργιάδης.

«Στόχος της ομάδας στην οποία όλοι Αστυνομικοί είναι πτυχιούχοι, είναι να κάνουμε την ασπίδα μας, ασπίδα στοργής, φροντίδας και αγάπης δείχνοντας τον δρόμο που φωτίζουν οι φάροι της αγάπης και της προσπάθειας. Κανένα παιδί μόνο του μέσα στη μοναδικότητα της ζωής. Τα παιδιά είναι η ασπίδα της κοινωνίας, είναι τα όνειρα και η ελπίδα μας, είναι το αύριο αυτό του τόπου. Αν η ΕΛ.ΑΣ. δεν στηρίξει τα όνειρα αυτών των παιδιών τότε η φωτεινότητα θα γίνει σκοτάδι. Θα γίνει σκοτάδι από ανθρώπους που θα τους πλησιάσουν και ζώντας μέσα σε σκοτεινές και παραβατικές συμπεριφορές θα προσπαθήσουν να κάνουν αυτά τα παιδιά όμοιά τους. Η ελπίδα στην Κιβωτό του Αιγαίου δεν πρέπει να σβήσει», ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας Εθελοντών Αστυνομικών Σ. Ταχματζίδης.Πηγή: politischios.gr