ΕΛ.ΑΣ. παντός καιρού δίπλα στον πολίτη-Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες σαρώνουν τις χιονισμένες ορεινές περιοχές [εικόνες]

Posted by DEKA on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017
Με αυτά τα οχήματα, τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, οι αστυνομικοί βρίσκονται ανά πάσα στιγμή δίπλα στους πολίτες χιονισμένων ορεινών περιοχών της Δυτικής Ελλάδας.

Οι αστυνομικοί των Κ.Α.Μ. συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε απομακρυσμένες περιοχές, παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.) βρίσκονται δίπλα στους πολίτες των χιονισμένων ορεινών περιοχών της Δυτικής Ελλάδας όλο το διάστημα που εκδηλώνονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Στο πλαίσιο αυτό, oι αστυνομικοί συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, μεταβαίνοντας καθημερινά σε απομακρυσμένες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.


Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες είναι διαθέσιμες να παρέμβουν σε κάθε περίπτωση που καθίσταται απαραίτητη η συνδρομή τους για την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με την κακοκαιρία.

Ακόμη, παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη και οδηγίες στους πολίτες των περιοχών αυτών για τις μετακινήσεις τους, καθώς και ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο τοπικό οδικό δίκτυο.

Επιπλέον η αδιάλειπτη παρουσία τους στις περιοχές αυτές εξασφαλίζει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών σε θέματα που αφορούν κυρίως στη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής, τις πληροφορίες για έκδοση εγγράφων, την επίλυση-διευθέτηση παραπόνων και διαφορών και άλλα συναφή θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Επισημαίνεται ότι η φιλοσοφία του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων και ο τρόπος συγκρότησης και λειτουργίας τους βασίζονται στη διαμόρφωση μιας νέας αστυνομικής πραγματικότητας, όπου η Αστυνομία μεταβαίνει με δική της πρωτοβουλία στον πολίτη, ενώ παράλληλα πρόκειται για μια συμπληρωματική - εναλλακτική αναβάθμιση του αστυνομικού έργου, μέσα από ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνόμευσης, το οποίο αποδεικνύει την έμπρακτη αστυνομική παρουσία σε περισσότερες τοπικές κοινωνίες, ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.
Πηγή:www.iefimerida.gr


Categories: ,