Μόνο μέσα στους πρώτους μήνες του 2017, έχουν καταγραφεί 22 επιθέσεις εναντίον διμοιρίας της ΕΛ.ΑΣ.

Posted by DEKA on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης σχετικά με τα ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας της Αθήνας, ζητούν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Σκανδαλίδης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Βασίλης Κεγκέρογλου και Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν οξυμένα τα προβλήματα δημόσιας ασφάλειας και εγκληματικότητας στην Αθήνα και αναφέρουν ότι είναι πλέον καθημερινά τα φαινόμενα βίας, ανομίας και εγκληματικότητας στο κέντρο και στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

Ιδιαίτερα για το κέντρο της Αθήνας, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρουν ότι, πέραν της διακίνησης και της δημόσιας χρήσης ναρκωτικών, των κλοπών και των διαρρήξεων, καθώς και της δράσης κυκλωμάτων εκμετάλλευσης ανθρώπων, είναι σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο των επιθέσεων των γνωστών - αγνώστων κουκουλοφόρων και άλλων παρακρατικών στοιχείων σε δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Είναι απαράδεκτο να δρουν στο κέντρο της πρωτεύουσας διεθνείς ομάδες αντεξουσιαστών, να προχωρούν ανενόχλητοι σε καταλήψεις δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, να παρενοχλούν και να εκφοβίζουν πολίτες και να επιχειρούν σχεδόν κάθε μέρα εναντίον των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.» αναφέρουν οι βουλευτές και προσθέτουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει αμυντικό ρόλο απέναντι στις επιθέσεις των παρακρατικών στοιχείων και η δράση της στην περιοχή παραμένει υποτονική.

«Μόνο μέσα στους πρώτους μήνες του 2017, έχουν καταγραφεί 22 επιθέσεις εναντίον της διμοιρίας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία σταθμεύει μπροστά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και 60 επιθέσεις στο χώρο των Εξαρχείων εναντίον αστυνομικών» σημειώνουν οι βουλευτές και ζητούν να προγραμματιστεί άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής, με την παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Ν.Τόσκα, του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και των συναρμόδιων φορέων, για να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την εφαρμογή αποτελεσματικής αντεγκληματικής πολιτικής.


Πηγή:  www.tovima.gr, policenet.grCategories: ,