Θέμα τύχης που δεν θρηνήσαμε θύματα.... ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ???

Posted by DEKA on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017

Ανακοίνωση της ΕΑΣΥΑ

Για ακόμη μία φορά γίναμε θεατές σε θέατρο του παραλόγου. Όπως σχεδόν σε κάθε μεγάλη αθλητική εκδήλωση εδώ και δεκαετίες. Η Πολιτεία αποφάσισε τη διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Ελλάδος στο Βόλο, διαφημίζοντας ένα παιχνίδι γιορτή. Τελικά δεν ήταν γιορτή αλλά το πανηγύρι των τρελών.


Ένα γήπεδο ακατάλληλο, μία διοργάνωση στο πόδι, με μόνο γνώμονα πως θα ικανοποιηθούν οι οργανωμένοι στρατοί. Το μάρμαρο και πάλι πληρώνουν οι εργαζόμενοι αστυνομικοί οι οποίοι μετακινήθηκαν απ’ όλες σχεδόν τις γωνιές της Ελλάδος ώστε να λάβουν μέτρα τάξης για τον αγώνα και βέβαια μαζί με τους αστυνομικούς και οι φιλήσυχοι συμπολίτες μας οι οποίοι πήγαν στο Βόλο με τις οικογένειές τους για τη «γιορτή» και τελικά βρέθηκαν σε εμπόλεμη ζώνη.

Το ότι δεν έχουμε θρηνήσει θύματα στα γήπεδα είναι καθαρά θέμα τύχης. Δεν ιδρώνει όμως το αυτί κανενός και το πρόβλημα μπαίνει μόνιμα κάτω από το χαλί.

Η Ένωσή μας σε δεκάδες ανακοινώσεις και παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο θέμα έχει τονίσει ότι πρέπει να γίνει δραστική αλλαγή στον τρόπο που οι συνάδελφοι εκτελούν μέτρα τάξης στις αθλητικές εκδηλώσεις. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε έρμαια των εκάστοτε διοργανωτών ή των διοικήσεων των ομάδων ή των άβουλων επικεφαλής μέτρων οι οποίοι σχεδιάζουν τα μέτρα με μόνο γνώμονα να μην κατηγορηθεί η αστυνομία ενώ στο τέλος πάντα αυτό γίνεται.

Τι νόημα έχει οι χιλιάδες από εμάς να διατίθενται σε υπηρεσία χωρίς καμία διοικητική μέριμνα και στο τέλος να γινόμαστε όλοι μάρτυρες αυτών των ντροπιαστικών εικόνων.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι περίπου είκοσι (20) διμοιρίες της Δ.Α.Ε.Α. πήγαν στο Βόλο, δούλεψαν ατελείωτες ώρες, μέτρησαν αρκετούς τραυματίες, ο ένας από τους οποίους χτυπήθηκε από αιχμηρό αντικείμενο σε σημείο κάτω από το μάτι του. Δεν ήταν εφικτή ούτε η μετάβασή του στο νοσοκομείο παρά μόνο μετά τη λήξη του αγώνα κι ενώ κανείς δεν γνώριζε τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Ως εδώ!
Πρέπει άμεσα τα σωματεία να αναλάβουν πρωτοβουλίες, αφού η Διοίκηση σε πολλές περιπτώσεις «νίπτει τας χείρας της». Ώστε να σταματήσουμε και εμείς αλλά και οι συμπολίτες μας να πηγαίνουμε σε γήπεδα «αρένες».

Ευθύνες έχουν μόνο όσοι σχεδίασαν και ανέλαβαν την οργάνωση των μέτρων εδώ και μέρες. Αυτοί που διαβεβαίωναν με κάθε τρόπο ότι όλα ήταν σωστά σχεδιασμένα. Σε αυτούς και θα αποδοθούν σύντομα.Categories: