ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΉ Η ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΝΕΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Posted by DEKA on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2017
Άρθρο του Μανόλη ΜΑΡΓΕΤΑΚΗ στην εφημερίδα της ΕΑΣΥΑ, "σύγχρονη αστυνομία".

Η ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων τάξης της Αττικής με τους νεοεξερχόμενους συναδέλφους από τις σχολές αστυφυλάκων, ήταν και θα είναι ένα πάγιο συνδικαλιστικό αίτημα. Με αυτό τον τρόπο η ασφάλεια ως κοινωνικό αγαθό ενισχύεται στις γειτονίες του λεκανοπεδίου Αττικής για τον απλό πολίτη, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί τον απώτερο στόχο για την αλλαγή της εικόνας της Αστυνομίας ,από μηχανισμό καταστολής σε οργανισμό παροχής κοινωνικών υπηρεσιών στον πολίτη.
Επιπλέον δίνει ανάσες στους ήδη επιβαρυμένους εργασιακά συνάδελφους, που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι εργάζονται σε συνθήκες ασφυξίας,κυρίως στα ΑΤ της Αθήνας.
Συγκεκριμένα νέοι συνάδελφοι μας θα τοποθετηθούν με βάση την σειρά εξόδου από τη σχολή και σύμφωνα με την επιλογή τους ως εξής:
-Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών 202 θέσεις
-Δ/νση Αστυνομίας Πειραιώς 55 θέσεις
-Δ/νση Αστυνομίας Β/Α Αττικής 60 θέσεις
-Δ/νση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής 55 θέσεις
-Δ/νση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής 130 θέσεις
Δυστυχώς όμως από μόνη της αυτή η ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων τάξης δεν είναι αρκετή,αφού σε δυο χρόνια υπάρχει κίνδυνος πάλι τα τμήματα να υπολειτουργούν,αφού το σύνολο των συνάδελφων θα κάνει αιτήσεις για άλλες υπηρεσίες ,εάν συνεχίζουν να βιώνουν εργασιακές συνθήκες γαλέρας.

Γιαυτό χρειάζεται, παράλληλα ,να θεσμοθετηθούν οι παρεμβάσεις εκείνες που θα έχουν ως στόχο να επιτευχθούν ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες με σεβασμό στην αξιοπρέπεια του χαμηλόβαθμου κυρίως προσωπικού. Οι κυριότερες είναι: α) η εφαρμογή απαρέγκλιτα της έκδοσης εβδομαδιαίας υπηρεσίας ώστε να πάψει επιτέλους η εργασιακή ομηρία και η αδυναμία προγραμματισμού του προσωπικού και οικογενειακού μας βίου, β) να θεσμοθετηθεί πειθαρχικά η δίωξη της μη απόδοσης ημερήσιας ανάπαυσης σε εβδομαδιαία βάση,ώστε να μην ξαναπαρουσιαστούν φαινόμενα 30 συνεχόμενων ημερών εργασίας χωρίς ρεπό, γ) απόδοση σε όλους τους νέους συνάδελφους, τουλάχιστον του αλεξίσφαιρου γιλέκου από την πολιτεία αν και θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο,και δ) να δοθούν οι οδηγίες εκείνες προς την διοίκηση των υπηρεσιών ώστε να μεριμνήσουν με αίσθημα ευθύνης στην επίλυση ζητημάτων που πιθανόν να προκύψουν για τους νέους συναδέλφους κυρίως από την επαρχία,μέχρι να εγκατασταθούν κανονικά.
Η ΕΑΣΥΑ πρέπει να είναι και θα είναι στο πλευρό των νέων συναδέλφων και αρωγός στα εργασιακά προβλήματα που θα προκύψουν με συνεχή παρουσία στους χώρους εργασίας,για μια πιο ανθρώπινη αστυνομία. 

ΜΑΡΓΕΤΑΚΗΣ Μανόλης,
Μέλος ΔΣ της ΕΑΣΥΑ
Μέλος ΔΣ  της ΠΟΑΣΥ


 
 Το άρθρο όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα