Μεγάλο χτύπημα της Αστυνομίας στα καρτέλ ναρκωτικών στις Αχαρνές.

Posted by DEKA on Κυριακή, Ιουλίου 01, 2018

 

 

 

 

Στα πρότυπα των καρτέλ της Λατινικής Αμερικής το δίκτυο που εξαρθρώθηκε στις Αχαρνές

Δίκτυο τύπου λατινοαμερικάνικου καρτέλ, με σπίτια- παρατηρητήρια, αποθήκες, «καβάντζες» σε διάφορα σημεία, με μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ τους, με φύλακες, βαποράκια και διακινητές σε όλη την Αττική, αλλά και στην Πάτρα, διέθεταν οι «βαρόνοι» των ναρκωτικών της Δυτικής Αττικής, που έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών, μετά τη μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χτες από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, με τη συνεργασία της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και όλων σχεδόν των υπηρεσιών της ΓΑΔΑ, στους καταυλισμούς Ρομά, της Αγίας Σωτήρας και της Αυλίζας Αχαρνών.

Το πιο χαρακτηριστικό όμως είναι ότι είχαν διαμορφώσει ειδικούς χώρους, όπου οι τοξικομανείς έκαναν επιτόπου χρήση των ναρκωτικών που προμηθεύονταν, ούτως ώστε να μην πέφτουν πάνω στα αστυνομικά μπλόκα έξω από τους καταυλισμούς, έχοντας στην κατοχή τους ποσότητα ναρκωτικών και αναγκάζονταν να αποκαλύψουν από πού την αγόρασαν.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης, θεωρείται από την ΕΛΑΣ μεγάλη επιτυχία, καθώς ξηλώθηκε ένα από τα σημαντικότερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική και τα αποτελέσματα αυτά είναι απόρροια μεθοδικής έρευνας και δουλειάς μηνών. Για το σκοπό αυτό είχε συσταθεί ειδική ομάδα από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.

Ο συνολικός απολογισμός της επιχείρησης ήταν η σύλληψη 24 ατόμων, μελών της εγκληματικής οργάνωσης και άλλων εμπλεκόμενων, ηλικίας από 20 έως 71 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις που αφορούν τους νόμους για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα άλλα επτά άτομα, ηλικίας από 19 έως 42 ετών, που κατηγορούνται για διάφορα συναφή αδικήματα.

Παράλληλα η επιχείρηση επεκτάθηκε στις περιοχές Βούλας, Αμαρουσίου, Νίκαιας, Κορωπίου και Πάτρας.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, το κύκλωμα αποτελείτο από δύο οργανωμένες υποομάδες, με πολύ στενή σχέση μεταξύ τους, με «στρατηγείο» το σπίτι 40χρονης Ρομά στην Αυλίζα, η οποία φαίνεται πως είχε και το γενικό πρόσταγμα στην πρώτη ομάδα, η οποία δραστηριοποιείτο αυστηρά μέσα στους καταυλισμούς της Αυλίζας και της Αγιά Σωτήρας.

Το σπίτι ήταν χτισμένο σε ύψωμα, με ανοιχτό ορίζοντα, ώστε να μην μπορεί να πλησιάσει κανείς χωρίς να γίνει αντιληπτός και εκεί πήγαιναν οι χρήστες για να αγοράσουν τη δόση τους, ενώ ακριβώς δίπλα ήταν ειδικά διαμορφωμένος χώρος για να κάνουν αμέσως χρήση και να φεύγουν χωρίς να έχουν πάνω τους τίποτα που θα μπορούσε να ενοχοποιήσει του εμπόρους του θανάτου.

Τα ναρκωτικά φυλάσσονταν σε πολλά σπίτια και αποθήκες, απ' όπου έβγαιναν μόνο σε μικρές ποσότητες, ενώ ακόμα η «κεντρική αποθήκη» δεν έχει εντοπιστεί, γι' αυτό οι έρευνες συνεχίζονται.

Η δεύτερη υποομάδα είχε ως αρχηγό έναν Αλβανό και η δράση της επεκτεινόταν και εκτός Δυτικής Αττικής, τόσο στην περιοχή της Νίκαιας, όσο και στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Επίσης, διέθετε δύο σπίτια – «καβάντζες» στα οποία διέμεναν άτομα με διττό ρόλο τόσο του φύλακα όσο και του μεταφορέα - διακινητή, οι οικίες αυτές βρίσκονταν σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής και με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους.

Στις κατ' οίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• 847,2 γραμμάρια ηρωίνης,

• 486,2 γραμμάρια κοκαΐνης,

• 10.762 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

• 1.113 ναρκωτικά δισκία,

• τέσσερα πιστολιά και περίστροφο,

• δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου,

• τρεις κυνηγητικές καραμπίνες,

• δυο αεροβόλα όπλα,

• 124 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

• το χρηματικό ποσό των 93.270 ευρώ,

• επτά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

• τέσσερις πλάστες σφραγίδες ιατρών,

• δεκαοκτώ ζυγαριές ακρίβειας και

• διάφορα κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης.

Κ.Τ.

http://www.astynomia.gr/images/stories/2018/photos2018b/30062018yddaparousiash004s.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories/2018/photos2018b/30062018yddaparousiash005s.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories/2018/photos2018b/30062018yddaparousiash007s.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories/2018/photos2018b/30062018yddaparousiash008s.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories/2018/photos2018b/30062018yddaparousiash009s.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories/2018/photos2018b/30062018yddaparousiash010s.jpg

 

Πηγές: 1)http://www.koutipandoras.gr/article/sta-protypa-twn-kartel-ths-latinikhs-amerikhs-h-speira-poy-earorwohke-stis-axarnes

             2) http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=80055&Itemid=2100&lang