Όχι στις Ανακοινώσεις αλά καρτ!

Posted by DEKA on Δευτέρα, Οκτωβρίου 01, 2018

Κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων Δ.Ε.Κ.Α, ΕΝ.Α και Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.


Η προχθεσινή (28/09/2018)  ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας θεωρούμε ότι δεν προσφέρει ως όφειλε, μια πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση για τι ακριβώς συζητήθηκε και προτάθηκε στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας.
Από τη μεριά μας, ως εκπρόσωποι του υγιούς συνδικαλισμού, είμαστε αναγκασμένοι να πληροφορούμε τους Συναδέλφους, αλλά και τα μέλη-Πρωτοβάθμια Σωματεία της Ομοσπονδίας για τα θέματα που αποφασίστηκαν, αλλά και προτάθηκαν.

1.  Έκτακτη κράτηση για ενίσχυση στο Λείριο Ίδρυμα,


Τις τελευταίες ώρες, πολλά μέλη-Σωματεία της Ομοσπονδίας μας, διατυπώνουν αντιρρήσεις σχετικά με την έκτακτη κράτηση που αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και την εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
-Γνωρίζουμε ότι η διαδικασία της έκτακτης κράτησης από τους συναδέλφους, είναι μια μη αποδεκτή και αρεστή ενέργεια στους Αστυνομικούς-μέλη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
-Κατά τη τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΑΣΥ, υπήρξε αντιπρόταση από τους συνδυασμούς μας, προκειμένου να δοθούν τα χρήματα από το ήδη πλεονάζον ταμείο της Ομοσπονδίας και να μην επιβαρυνθούν οικονομικά τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και οι Συνάδελφοι. Πλην όμως η πλειοψηφούσα παράταξη την απέρριψε και ψήφισε την απόφαση να προτείνει στα Πρωτοβάθμια Σωματεία να  γίνει έκτακτη κράτηση ενός ευρώ από τους Συναδέλφους.
-Τονίζουμε ότι η πλειοψηφία των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, παρ' όλο που οι οικονομικές τους δυνατότητές είναι περιορισμένες, έχουν ήδη προσφέρει στους πληγέντες τρόφιμα, ρούχα, χρήματα και άλλα χρήσιμα αντικείμενα, χωρίς να διενεργήσουν έκτακτη εισφορά από τα μέλη τους.

-Διαφωνούμε κάθετα με τη διαδικασία της έκτακτης κράτησης στους Συναδέλφους και υποστηρίξαμε σθεναρά τη πρόταση να δώσει τα χρήματα η Ομοσπονδία από το ταμείο της, πλην όμως η πλειοψηφούσα παράταξη της Διοίκησης την απέρριψε κατηγορηματικά!
-Αναρωτιόμαστε, για ποιο λόγο να κληθούνε οι Συνάδελφοι, μέσω των ήδη ταλαιπωρημένων οικονομικά Πρωτοβάθμιων Σωματείων, να συνεισφέρουν μέσω έκτακτης κράτησης όταν το πλεονάζον ταμείο της Ομοσπονδίας  θα μπορούσε άνετα να προσφέρει τα χρήματα στο εν λόγω ίδρυμα;

2. Διακοπή της έντυπης έκδοσης εφημερίδας της ΠΟΑΣΥ,

Η πλειοψηφούσα παράταξη της Ομοσπονδίας, κατέθεσε πρόταση για διακοπή της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας της Ομοσπονδίας και μετατροπή της σε ηλεκτρονική.
Καθόσον γνωρίζουμε ότι η έντυπη έκδοση της εφημερίδας είναι πολύ σημαντική, τόσο για τους συναδέλφους που δεν χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μέσα, αλλά και για όλους εμάς που  η ανάγνωσή της μας συντροφεύει κατά τη διάρκεια της Υπηρεσίας, υποστηρίξαμε την συνέχιση της έντυπης έκδοσης, παράλληλα με την ηλεκτρονική.

Η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή από τη πλειοψηφούσα παράταξη και από για πρώτη φορά στα χρονικά της Ομοσπονδίας μας δεν θα έχουμε έντυπη εφημερίδα!

   3.Πρόταση για απευθείας αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δ.Σ.
Κατατέθηκε πρόταση από τα τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,  για απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του Δ.Σ., γεγονός που θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της Ομοσπονδίας, αλλά και στην απήχηση του έργου της στου Συναδέλφους. Η πρόταση καταψηφίστηκε από τη πλειοψηφούσα παράταξη.

      Κατά τη γνώμη μας, είναι πλέον πάγια τακτική της  Διοίκησης της Ομοσπονδίας να εμφανίζει στις ανακοινώσεις μόνο τις απόψεις και τις προτάσεις των μελών που ανήκουν στη παράταξή της, αποκρύπτοντας έντεχνα τις απόψεις και τις προτάσεις των υπολοίπων μελών.
Από εδώ και στο εξής και καθόσον δεν βρίσκουμε ανταπόκριση από τη Διοίκηση, είμαστε αναγκασμένοι να πληροφορούμε τους συναδέλφους για όλα τα σοβαρά θέματα που συζητήθηκαν με σχετικές ανακοινώσεις.