Συνάντηση Προεδρείου ΠΟΑΣΥ με τον Αρχηγό του Σώματος

Posted by DEKA on Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019

 

 

 

 

 

 

Αθήνα, 22  Ιανουαρίου 2019

Αρ. Πρωτ.: 605/5/24

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτής, κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, συναντήθηκε σήμερα, πρωινές ώρες, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ και άλλους Αξιωματούχους του Αρχηγείου, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των ανοικτών θεμάτων που απασχολούν το τελευταίο διάστημα το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Ειδικότερα, στον κ. Αρχηγό τέθηκε εκ νέου το πρόβλημα του επιδόματος της ΕΚΑΜ, δεδομένου ότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα - πέραν του ενός έτους από την ημερομηνία της καταγγελίας μας - και δυστυχώς ακόμα δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος, όταν, για το θέμα αυτό, έχουν κατατεθεί από την Ομοσπονδία μας προτάσεις σε όλα τα επίπεδα και το κόστος που βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό είναι ελάχιστο. Επίσης, τέθηκαν, για άλλη μία φορά, τα θέματα της αποδέσμευσης των δυνάμεων από τη Λευκίμμη, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της κας Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιό μας και της καθαριότητας των Υπηρεσιών του Σώματος. Τέλος, εκφράσαμε και στον ίδιο τη δυσφορία μας για τη μη καταβολή του συνόλου των νυχτερινών, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και για τα θέματα που ανακουφίζουν την καθημερινότητα του αστυνομικού προσωπικού, θέματα που είχαν συζητηθεί και με την προηγούμενη Ηγεσία, τονίζοντας και εδώ τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται.

Ο κ. Αρχηγός, από την πλευρά του, μας γνώρισε ότι: α) η εκ νέου θεσμοθέτηση του ειδικού επιδόματος της ΕΚΑΜ θα λάβει χώρα το αμέσως προσεχές διάστημα με σχετική νομοθετική ρύθμιση, β) η αποδέσμευση των αστυνομικών δυνάμεων από τη Λευκίμμη που ήταν το αίτημά μας, θα δρομολογηθεί με την εναλλακτική λύση της συγκρότησης ενισχυτικής διμοιρίας που θα διατεθεί για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας για περιορισμένο χρονικό διάστημα, γ) το πρόβλημα με την καθαριότητα των Περιφερειακών Διευθύνσεων Αστυνομίας θα αντιμετωπιστεί με την απευθείας ανάθεση του έργου σε 18μηνη βάση και με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 490.000 ευρώ, δ) η μη καταβολή των νυχτερινών θα θεραπευτεί οπωσδήποτε με την επόμενη μισθοδοσία και ε) τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των συναδέλφων μας περιλαμβάνονται ήδη σε Σχέδιο Π.Δ. που θα προωθηθεί το προσεχές διάστημα προς υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το οποίο θα τεθεί υπόψη μας. 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος