Ελλάδα για τον κ. Υπουργό είναι μόνο η Αττική & η Θεσσαλονίκη!

Posted by DEKA on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2019



Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2019
Αρ. Πρωτ.: 301/4/16

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            

Συνεδρίασε σήμερα το Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εξετάσει υπηρεσιακά θέματα και ειδικότερα την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων σε όλη την Ελλάδα από τον πίνακα τακτικών μεταθέσεων τρέχοντος έτους.

Το ανωτέρω Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν τρεις -3- υπηρεσιακοί παράγοντες και δύο -2- εκπρόσωποι των εργαζομένων (Π.Ο.ΑΣ.Υ. – Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), αποφάσισε, κατά πλειοψηφία (3-2), μετά από εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, την προκήρυξη πλήρωσης εκατόν μίας -101- θέσεων και συγκεκριμένα μία -1- θέση στη Γ.Α.Δ. Αττικής και εκατό -100- στη Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης, παραβλέποντας ολοφάνερα τις κενές οργανικές θέσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και τις επαυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης των τοπικών κοινωνιών της Περιφέρειας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απέρριψαν κατηγορηματικά τις πρωτοφανείς ως άνω μεθοδεύσεις, με τον εκπρόσωπο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. να αντιτίθεται, τόσο επί του αριθμού των συνολικών θέσεων, όσο και επί της άρνησης κατανομής αυτών, καταθέτοντας παράλληλα και έγγραφη καταγγελία (επισυνάπτεται).

Η προαναφερόμενη στάση της Ηγεσίας του Σώματος προκαλεί εύλογες ανησυχίες σε όλους του συναδέλφους για τον τρόπο που διαχειρίζεται αυτή το θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων, το αστυνομικό προσωπικό και τις προσωπικές – οικογενειακές του ανάγκες, καθώς και τα χρηματικά διαθέσιμα του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η μη πλήρωση κενών οργανικών θέσεων των περιπτώσεων που ακύρωσαν τη μετάθεσή τους, προκύψασα από τις τρέχουσες τακτικές μεταθέσεις, οι συνεχείς αποσπάσεις για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών, οι οποίες, αφενός στερούν το ανθρώπινο δυναμικό από τις Υπηρεσίες που διατίθεται, αφετέρου ξοδεύουν χρηματικά ποσά που θα μπορούσαν να απορροφηθούν σε άλλες ανάγκες, η μη προκήρυξη θέσεων για την Περιφέρεια, όταν το προσεχές χρονικό διάστημα η Γ.Α.Δ. Αττικής θα ενισχυθεί με περίπου 2.000 νεοπροσληφθέντες - νέο ανθρώπινο δυναμικό και πολλά άλλα.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα κρίνει ότι, η υφιστάμενη Ηγεσία του Σώματος εθελοτυφλεί στα πραγματικά προβλήματα του Έλληνα αστυνομικού, γράφει τη δική της «μαύρη σελίδα» στο θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας και συνεχίζει τους ίδιους τακτικισμούς με τους προκατόχους της!

Μην ψάχνετε συνενόχους στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού!! Λησμονήσατε νωρίς τις προγραμματικές σας εξαγγελίες, αλλά και τις δημόσιες δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού της Χώρας!!!

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος   

Πηγή:ΠΟΑΣΥ