Αντι-δημοκρατικές ακροβασίες

Posted by DEKA on Τετάρτη, Οκτωβρίου 16, 2019


H παράταξη μας έγινε δέκτης παραπόνων από μέλη και φίλους , που έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι στην επαρχία, ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τους δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα τους για απόσπαση στους τόπους εκλογής, προκειμένου να μπορέσουν να ασκήσουν ανεμπόδιστα τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί από τους συνδημότες τους, καίτοι έχει περάσει ικανό διάστημα από τις εκλογές.

Η αναίτια και καταχρηστική αυτή κωλυσιεργία μας δημιουργεί έντονο προβληματισμό, καθώς φέρεται να έχουν βάση οι φήμες, ότι πίσω από αυτήν υποκρύπτεται η βούληση της νέας φυσικής και πολιτικής ηγεσίας να θέσει τεχνηέντως εμπόδια στους εκλεγέντες και να αποτρέψει στο μέλλον τους αστυνομικούς, από την ενασχόληση με τα κοινά, μιας και αυτή δε συμβαδίζει με τον κατασταλτικό ρόλο που επιφυλάσσουν στον Έλληνα Αστυνομικό.

Τονίζουμε ότι οι εν λόγω συνάδελφοι έχουν επιλεγεί από εκατοντάδες συμπολίτες μας , προκειμένου να τους εκπροσωπήσουν, γεγονός που από μόνο του αποτελεί τιμή για τους ίδιους αλλά και για τον οργανισμό μας.

Όπως και να έχει, η μη ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Κώδικα Μεταθέσεων και αντιδημοκρατική μεθόδευση, καθώς η παρεμπόδιση από την ενάσκηση των καθηκόντων τους, συνιστά έμμεση αλλοίωση της βούλησης των εκλογέων. Η παράταξη μας στηρίζει διαχρονικά τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες εκείνες που προάγουν την εξωστρέφεια του οργανισμού και που ενισχύουν το ρόλο του αστυνομικού ως ενεργού πολίτη

Καλούμε την Ομοσπονδία να σηκώσει ψηλά το ζήτημα και την διοίκηση να αποκαταστήσει άμεσα την εν λόγω αδικία.