Μανώλης Μαργετάκης : Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία, η κυβέρνηση υψώνει αναχώματα προληπτικής καταστολής

Posted by DEKA on Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2021


Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί πάλι «παρα-αστυνομικούς», θα στελεχώσει την πανεπιστημιακή αστυνομία με ειδικούς φρουρούς με επιλογή από τριμελή επιτροπή του αρχηγείου
«Η κυβέρνηση ακολουθεί έναν κατήφορο που δεν έχει τελειωμό, χρησιμοποιώντας την αστυνομία για όλα, και σε ζητήματα κοινωνικά που δεν απαιτούν αστυνομικές λύσεις, αλλά κοινωνικές» τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Μανώλης Μαργετάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Χθες, η ομοσπονδία τάχθηκε ομόφωνα κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Ο κ. Μαργετάκης κατήγγειλε μιλώντας με τον Νίκο Ξυδάκη ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί και πάλι «παρα-αστυνομικούς» καθώς θα στελεχώσει την πανεπιστημιακή αστυνομία με ειδικούς φρουρούς που θα επιλεγούν από τριμελή επιτροπή του αρχηγείου.

Επέμεινε, δε, στην ανάγκη αναβάθμισης της εκπαίδευσης των αστυνομικών μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση γιατί «επανέφερε την στρατιωτικοποίηση των αστυνομικών σχολών» αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να παραμένουν μέσα στις σχολές κατά την φοίτησή τους.