Καταγγελία στη Διεύθυνση Αλλοδαπών- ΠΡΟΚΕΚΑ Ταύρου για επικίνδυνες ανεπάρκειες στην πανδημία.

Posted by DEKA on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021

 

Δεχθήκαμε  καταγγελία και ένα κείμενο από αστυνομικό που κατά την υπηρεσία του στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ταύρου διαπίστωσε αδικαιολόγητη ανυπαρξία μέτρων για την προστασία από τον covid-19 σε  αστυνομικούς και κρατουμένους. 

Η παράταξη μας έχει αναδείξει τις ανεπάρκειες σε αστυνομικές  υπηρεσίες της Αττικής  αλλά  έχει καταθέσει εμπεριστατωμένα και προτάσεις από την έναρξη της πανδημίας για λύσεις στο πρόβλημα. Όμως οι αρμόδιοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δυστυχώς συνεχίζεται και σήμερα να παρατηρούνται αδικαιολόγητες και επικίνδυνες ανεπάρκειες στο θέμα μέτρων προστασίας σε αστυνομικές υπηρεσίες με κίνδυνο της υγείας αστυνομικών και κρατουμένων.

Γι΄αυτό και με αφορμή την καταγγελία για το ΠΡΟΚΕΚΑ Ταύρου, μετά από κρούσμα σε αστυνομικό, καλούμε τους υπευθύνους να μας απαντήσουν:

α)Γιατί δεν γίνονται τεστ, στους κρατουμένους κατά την είσοδο και παραμονή τους, αλλά και στους αστυνομικούς που εργάζονται σε μια κλειστή δομή; 

β)Γιατί επικρατούν άθλιες συνθήκες κράτησης, με βρώμικα στρώματα, τουαλέτες και ανύπαρκτες ειδικές συνθήκες υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ; (Από τις 5 πτέρυγες η μια τώρα άρχισε να βάφεται). 

γ)Γιατί σήμερα με αυξημένα τα κρούσματα και τον κίνδυνο της υπερμετάδοσης και τις μεταλλάξεις, οι αρμόδιοι συνεχίζουν να στοιβάζουν 100 και πλέον αλλοδαπούς κρατούμενους σε περίκλειστο κτήριο-δομή και όχι σε ανοιχτή δομή που ο εξαερισμός δεν ευνοεί την μετάδοση; 

δ)Γιατί στέλνουν αστυνομικούς με αποσπάσεις από τα άδεια Τμήματα ασφαλείας και δεν ενισχύουν την Διεύθυνση Αλλοδαπών με μόνιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό που θα γνωρίζει το ιδιαίτερο αντικείμενο της δουλειάς σε αυτές τις συνθήκες; 

Και ε) Γιατί δεν προηγούνται στον εμβολιασμό οι αστυνομικοί που εργάζονται σε τέτοιες δομές αλλά βλέπουμε να εμβολιάζονται όσοι είναι σε γραφεία και επιτελεία; 

 

Καλούμε να  σκύψουν πάνω στο πρόβλημα οι υπεύθυνοι Ανώτατοι αξιωματικοί και η πολιτική ηγεσία και να βρουν λύσεις.Δεν είμαστε αναλώσιμοι.

Οφείλουν να ενημερώσουν δημόσια για τα κρούσματα σε αστυνομικούς και κρατούμενους!

 

 

Παραθέτουμε  το κείμενο αστυνομικού το οποίο συνέταξε μετά από κρούσμα στη δομή.

 

 

ΩΡΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΛΑΛΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ.

 

Κλειστά και συνεχώς τροφοδοτούμενα κέντρα αλλοδαπών χωρίς σχεδιασμό για την πανδημία τόσο για τους κρατούμενους, όσο και για τους αστυνομικούς και τους νεοεισερχόμενους Συνοριακούς φύλακες. Οι δε τελευταίοι προσγειώθηκαν απότομα στον κόσμο της πραγματικότητας , η οποία δεν είναι άλλη από την παντελή έλλειψη σχεδιασμού κλειστών κέντρων κράτησης, με υπαρκτά κρούσματα Covid-19, σε προσωπικό και κρατουμένους και μέσα τριτοκοσμικά.

Συνάδελφοι ανεμβολίαστοι και κρατούμενοι χωρίς Τεστ κατά την είσοδο τους στα κέντρα , συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα εξελίξεων και κατόπιν αναμενόμενα και απολύτως προβλέψιμα πέφτουμε από τα σύννεφα. Η γνωστή τακτική μετάθεσης ευθυνών σε περιόδους πανδημίας, μπορεί να αποβεί μοιραία για τους αστυνομικούς και τις οικογένειες τους , καθώς και τις ζωές των προσωρινά κρατούμενων συνανθρώπων μας που με τις ενέργειες και τις παραλείψεις μας τις θέτουμε σε κίνδυνο. Σας υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι και θα αγωνιζόμαστε πάντα για τον συνάνθρωπο και τα δικαιώματα του ιδιαίτερα στους χώρους εργασίας και όπου αυτά καταπατώνται. Η ώρα είναι περασμένη και είναι η ώρα των πράξεων από μέρους σας και ας λαλήσαν τα κοκόρια..

Από έναν Αστυνομικό.

 

 

Η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών