Τιμούμε και δεν ξεχνούμε τους ήρωες μας.

Posted by DEKA on Σάββατο, Μαρτίου 06, 2021Το Α΄ Ψυχοσάββατο κάθε έτους αποτελεί μέρα μνήμης και τιμής των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών.

Σε κλίμα συγκίνησης φέτος η εκδήλωση μνήμης έλαβε χώρα σήμερα και ώρα 10:00 στο μνημείο πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αστυνομικών που βρίσκεται στην είσοδο της Γ.Α.Δ.Α και η παράταξη μας εκπροσωπήθηκε από τον Μανόλη Μαργετάκη, μέλος της Ε.Γ της ΠΟΑΣΥ. 

Η εκδήλωση αυτή κάθε έτος αφενός απονέμει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στη μνήμη των αστυνομικών που με αυτοθυσία έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, υπεραμυνόμενοι της ασφάλειας των πολιτών και αφετέρου αποτελεί μια υπόσχεση εκ μέρους μας, ότι θα συνεχίσουμε το έργο μας απρόσκοπτα, παρά τα οποιαδήποτε εμπόδια αντιμετωπίζουμε καθημερινά, στηρίζοντας ταυτόχρονα τις οικογένειες των θυμάτων που μπορεί να έφυγαν, πλην όμως ζουν πάντοτε στη μνήμη μας.

Τέτοιες στιγμές αναδεικνύουν παράλληλα την υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας να πράξει επιτέλους το χρέος της έναντι των πεσόντων και των οικογενειών τους και να αναδείξει το επάγγελμα μας σε επικίνδυνο και ανθυγιεινό, λαμβάνοντας ταυτόχρονα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του Έλληνα αστυνομικού και την αποφυγή περαιτέρω τραγικών συμβάντων.

Τα κόμματα εξουσίας, όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματός μας για αναγνώριση της επικινδυνότητας όμως μόλις έλθουν στην κυβέρνηση ξεχνούν και οι υποσχέσεις τους παραμένουν κενό γράμμα.

Αποτελεί λοιπόν υποχρέωση της πολιτείας η υλοποίηση των δεσμεύσεων και η επί της ουσίας πραγματική αναγνώριση του έργου του Έλληνα αστυνομικού.

Από λόγια και χτυπήματα στην πλάτη έχουμε χορτάσει. Χωρίς αγώνες τίποτα δεν κερδίζεται.

 

 

 

H

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ 

                                         ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ