Κραυγή αγωνίας αστυνομικών για τη μη ενίσχυση των Τ.Α της Αθήνας και για διώξεις.

Posted by DEKA on Κυριακή, Αυγούστου 01, 2021


Μετά την ανάρτηση των μεταθέσεων από τα αρμόδια συμβούλια, σύσσωμο το προσωπικό(διοίκηση και στελέχη) κατακλύστηκαν από το αίσθημα της απελπισίας, αφού οι αρμόδιοι δεν ενίσχυσαν σχεδόν καθόλου τα 19 Τμήματα Ασφαλείας της περιφέρειας Αθηνών.

Ουσιαστικά, την ώρα που η βαριά και η ιδιαίτερης μορφής εγκληματικότητα (κατά ανηλίκων, ληστείες, ναρκωτικά κλπ.) είναι σε έξαρση, αντί να ενισχυθούν τα Τμήματα Ασφαλείας της Υ.Α Αθηνών, αρμοδιότητα των οποίων είναι αυτά τα εγκλήματα, η πολιτική και φυσική ηγεσία τα αφήνει να υπολειτουργούν!

Την ίδια ώρα, πάνω από 80 αστυνομικοί, από τα ήδη 19 αποδεκατισμένα τμήματα ασφάλειας της Υ.Α Αθηνών, διατίθενται για φύλαξη στόχων καθημερινά!

Πέραν όλων αυτών, δεχθήκαμε για άλλη μια φορά καταγγελίες για άδικες και αναίτιες διώξεις συναδέλφων μας. Ειδικότερα, τη στιγμή που τα ΑΤ και ΤΑ στην ευρύτερη περιφέρεια του κέντρου της Αθήνας είναι υπό διάλυση, με ελάχιστο δυναμικό, με αστυνομικούς στα όρια της ψυχικής, σωματικής και οικονομικής κατάρρευσης κάποιοι γνωστοί άγνωστοι συνεχίζουν να διώκουν, χωρίς τη θέληση τους άξιους συναδέλφους ακόμα και από τις δυσκολότερες  υπηρεσίες της χώρας για άλλες διευθύνσεις στην Αττική.

Σε ένα κράτος που η αξιοκρατία και οι αρχές της χρηστής διοίκησης θα υπερτερούσαν, δε θα υπήρχαν φαινόμενα όπως το να διώκονται αστυνομικοί(άριστοι στα καθήκοντα τους) για δεύτερη και τρίτη φορά, μέσα σε δύο χρόνια, παρότι είναι αναγκαίοι (και από την διοίκηση τους), από το Τ.Α Αμπελοκήπων και Τ.Α Αγίου Παντελεήμονα με ήδη δύναμη μειωμένη σε ποσοστό άνω του 50%!

Καλούμε τους αρμόδιους στη διοίκηση της  Αττικής και τον ίδιο τον υπουργό να δώσουν τέλος σε ανήθικες πρακτικές διώξεων άλλων εποχών που όλοι οι δημοκράτες θέλουν να διαγράψουν από τη μνήμη τους και να κάνουν δεκτές όλες τις ενστάσεις των συναδέλφων μας που διώκονται από τις υπηρεσίες τους με κριτήρια μικροπολιτικά πέραν των όσων προβλέπονται από τους κανονισμούς!

Παράλληλα τους καλούμε να μειώσουν τις φυλάξεις στόχων και να διαθέσουν το προσωπικό Ασφαλείας των Τμημάτων για περιπολίες πρόληψης αλλά και για προανακρίσεις, ώστε να εξιχνιάζονται τα εγκλήματα στις γειτονιές, αναβαθμίζοντας το αίσθημα ασφάλειας του λαού μας.

Οι ευθύνες της διοίκησης της Ένωσης Αθηνών είναι μεγάλες και πρέπει να σταθούν απέναντι σε τέτοιες πρακτικές τιμώντας το ρόλο και τον θεσμό. Αποτελεί υποχρέωση όλων να προστατεύουμε τις δημοκρατικές αξίες και όχι να τις υπονομεύουμε. Η στήριξη των συναδέλφων πρέπει να είναι απόλυτη.

Τέλος, λάβαμε γνώση  επώνυμων  καταγγελιών για μαύρες λίστες  μη αρεστών  αστυνομικών για πολιτικούς και συνδικαλιστικούς λόγους, που ουδεμία σχέση έχουν με την επάρκεια και τον επαγγελματισμό, με κριτήρια που προσβάλλουν μια σύγχρονη δημοκρατία. Καλούμε κάθε δημοκράτη αστυνομικό από την ηγεσία έως και την βάση αλλά και κάθε  πολίτη να σταθεί απέναντι σε τέτοιες πρακτικές διχασμού.

Είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο για την υπεράσπιση της αλήθειας και τη προάσπιση των δίκαιων συμφερόντων και κεκτημένων του, αλλά  και στο δικαίωμα του λαού σε καλύτερες υπηρεσίες αστυνόμευσης  στις γειτονιές και στα τμήματα και όχι μόνο για τους λίγους και εκλεκτούς.

 

 

 


Η Γραμματεία της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών(Δ.Ε.Κ.Α.)

Ιστοσελίδα: www.dekapolice.gr