Βαπτίζουν το κρέας ψάρι

Posted by DEKA on Παρασκευή, Οκτωβρίου 22, 2021

 

Με προσοχή όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις της ομοσπονδίας σχετικά με την επικείμενη έκδοση του ΠΔ που ρυθμίζει θέματα του αστυνομικού προσωπικού-τροποποίηση υπάρχοντος βαθμολογίου. Με έκπληξη μάλιστα είδαμε την θριαμβευτικού τόνου, επίσημη ανακοίνωση περί υπογραφής τελικά του νέου βαθμολογίου που όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται δημιουργεί προσδοκίες, εξέλιξη και κίνητρα, χωρίς όμως πουθενά να αναφέρονται λεπτομέρειες σχετικά με το οριστικό προεδρικό διάταγμα που τελικά υπογράφηκε.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η απερχομένη διοίκηση στη ΠΟΑΣΥ φαίνεται πως ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία και όχι για την ουσία και ειδικότερα ενόψει εκλογών προσπαθεί να δημιουργήσει με ηχηρές ανακοινώσεις ευνοϊκό κλίμα. Αδυνατούμε φυσικά να πιστέψουμε πως αποτελούν τυχαίο γεγονός η μη δημοσιοποίηση του σχετικού προεδρικού διατάγματος και οι ασάφειες που κρύβει η επίσημη ανακοίνωση και ευχόμαστε φυσικά να μη κρύβει εν τέλει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ζητάμε συνεπώς από την ομοσπονδία να μας γνωρίσει, το σχέδιο του Π.Δ που υπογράφηκε, το σύνολο των προτάσεων της ομοσπονδίας και φυσικά να φέρει στο φως όλες τις επικείμενες νομοθετικές αλλαγές και να μην κρύβεται πίσω από επικοινωνιακά τερτίπια που έχουν ως μόνο στόχο την επανακατάληψη της καρέκλας.

Για αυτό το λόγο καλούμε το προεδρείο να ενημερώσει λεπτομερώς και υπεύθυνα χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες το σύνολο των συναδέλφων για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Σε τελική ανάλυση, το ΠΔ που ρυθμίζει θέματα αστυνομικού προσωπικού και βαπτίζεται νέο βαθμολόγιο, με βάση τα μέχρι τώρα δεόμενα δεν είναι αντάξιο μιας σύγχρονης αστυνομίας, δεν θα επιλύσει αγκυλώσεις και αδικίες, αφού είναι το παλαιό με μικρές τροποποιήσεις, με μικρά συν σε μερίδα συναδέλφων, αλλά και πλην σε άλλους, σε σχέση με πριν. Με δυο λόγια, δεν εισακουστήκαμε με τις προτάσεις μας για δημιουργία ενός πραγματικά νέου βαθμολογίου σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, αποτελεσματικού, με λίγους βαθμούς αλλά αξιοπρεπείς  μισθούς, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, τις ανάγκες του κάθε συνάδελφου και με κίνητρα για το χαμηλόβαθμο προσωπικό.

Ελπίζουμε στους μελλοντικούς αγώνες, ώστε οι συνθήκες να επιτρέψουν να έρθει αυτό που πραγματικά αξίζουν οι Έλληνες αστυνομικοί, γιατί Συναδέλφισσα/ε στα εργασιακά τίποτα δε χαρίζεται όλα κερδίζονται με αγώνα…

 

 

 

Υ.Γ: η δαπάνη από τον κρατικό  προϋπολογισμό  του Π.Δ, σύμφωνα με το ΓΛΚ για 55.000 αστυνομικούς είναι 13.4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο μέχρι το 2023 με πόρους από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Μετά…;