ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Posted by DEKA on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΏΡΑ 6 μ.μ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

Να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας

Για ρεύμα και καύσιμα φθηνά για το λαό

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ γίνεται σε συνθήκες απόλυτης  οικονομικής ασφυξίας και πολιτικής κοροϊδίας για τους αστυνομικούς  με ευθύνη της Κυβέρνησης.

 

Οικονομικής ασφυξίας γιατί  το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας και ο πληθωρισμός (11,1%) εξανεμίζει τον μισθό μας πολύ πριν το τέλος του μήνα, με τα υπέρογκα ενοίκια, τους δυσθεώρητους λογαριασμούς για την ενέργεια που καταλήγουν στις τσέπες της ολιγαρχίας και τα δυσβάσταχτα κόστη των ειδών πρώτης ανάγκης.  Η Κυβέρνηση αντί να  μεταθέτει τις δικές της ευθύνες για την ακρίβεια και την απομείωση των μισθών των εργαζομένων  οφείλει να πάρει άμεσα μέτρα.

 

Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων, αλλά αντίθετα μας εμπαίζει. Και είναι εμπαιγμός όταν στη χώρα μας σήμερα, έχουμε μηδενική αύξηση μισθού στο δημόσιο τομέα και στους ένστολους, ενώ την ίδια στιγμή  χώρες που εφάρμοσαν μνημόνια, όπως η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία έχουν αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 6%, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο μέσος μισθός αυξήθηκε κατά 23,8%, την ίδια περίοδο.

 

Μας εμπαίζει για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας που άλλα έλεγε και άλλα πράττει.

Μας φορτώνει περιττούς κίνδυνους και όξυνση αφού αδειάζει τις υπηρεσίες από αστυνομικούς για να τους στείλει στα Πανεπιστήμια και επιπλέον στέλνει και άλλους αστυνομικούς για να φυλάνε τους συνάδελφους της ΟΠΠΙ, παρά την κάθετη αντίθεση σύσσωμης της Π.Ο.ΑΣ.Υ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της. Απολυτός παραλογισμός και αδιέξοδο. 

Η κυβέρνηση μαζί με τις συμπορευόμενες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που επί τρία χρόνια βάζουν μόνο πλάτη, εν όψει μάλιστα και της προεκλογικής περιόδου που ουσιαστικά ξεκινά, προσπαθούν να τηρήσουν σιωπητήριο, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες όπως τα ψίχουλα των νυχτερινών και της αδιευκρίνιστης ακόμα συνταξιοδοτικής αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας, που αφορά ελάχιστους αστυνομικούς, αλλά και την κατάργηση της απλής αναλογικής στο συνδικαλιστικό μας κίνημα που θάβει κάθε ανεξάρτητη και αδέσμευτη φωνή. Για την παρωδία στο μεγαλύτερο μέρος των πρόσφατων εκλογών στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, θα επανέλθουμε εκτενέστερα.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας μας για την πορεία στη ΔΕΘ πρέπει να διευρυνθεί. Τα αιτήματα αυτά μοιάζουν πενιχρά στην παρούσα συγκυρία, για να εξασφαλίσουν την αξιοπρεπή διαβίωση των συναδέλφων μας, οι οποίοι στο σύνολο τους, απαιτούν περαιτέρω:

 

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την  αύξηση του πληθωρισμού
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
  • Αναγνώριση του επικίνδυνου της  εργασίας μας
  • Στεγαστική μέριμνα για τους χαμηλόμισθους υπηρετούντες στην Αττική
  • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση για αξιοπρεπή περίθαλψη των οικογενειών μας αλλά και αναβάθμιση των ιατρείων της αστυνομίας 
  • Κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
  • Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

 

Δε θέλουμε άλλα χτυπήματα στην πλάτη. Δεν είμαστε επαίτες. Μας κούρασαν τα SΜS και τα ευχολόγια. Απαιτούμε αναγνώριση. Απαιτούμε αξιοπρέπεια.

 

 

 

Τα μέλη της  Δ.Ε.Κ.Α.