Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια

Posted by DEKA on Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2022Συναδέλφισσα και συνάδελφε

Όπως ανέδειξε και το πρόσφατο γενικό συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, οι κραυγές αγωνίας σου για επιβίωση και αξιοπρεπή ζωή δεν ακούγονται. Γιατί αν η κραυγή ακούγονταν έστω και ως ψίθυρος, κανείς δε θα τολμούσε να ισχυριστεί ότι είναι πραγματικά  δίπλα στους αστυνομικούς, όταν η καθημερινότητα σε οικονομικό και εργασιακό επίπεδο   είναι πιο δύσκολη, ακόμη και από την εποχή των μνημονίων.

 Η ασταμάτητη φτωχοποίηση  σε συνδυασμό με την συνεχή καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα για την καθημερινότητα των αστυνομικών, καθιστώντας την μη βιώσιμη. Με την αγοραστική μας δύναμη στο ναδίρ (με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί  40% σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό  στο 11%), η κυβέρνηση ξεπερνώντας κάθε όριο εμπαιγμού διακηρύσσει ότι μας έχει στηρίξει έμπρακτα. Αποτελούν απόλυτη κοροϊδία  τέτοιοι ισχυρισμοί όταν οι παραιτήσεις συναδέλφων μας αυξάνονται ραγδαία , αφού δεν  βγαίνουν στα βασικά έξοδα   ενώ  πρέπει  να διερευνηθούν και  οι λόγοι για τις τραγικές αυτοχειρίες, το τελευταίο διάστημα αν συνδέονται με την οικονομική εξαθλίωση.

Οι προτάσεις μας για διοργάνωση κινητοποιήσεων και την αυτονόητη μαχητική διεκδίκηση πέφτουν στο κενό από τους συνδικαλιστικούς ταγούς. Οι αλληλοβραβεύσεις δεν βοηθούν.  Από τη στιγμή  που η πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου μας, επιλέγουν να αγνοούν τις διαμαρτυρίες και να κωφεύουν μπροστά στη δίκαιη αγανάκτηση σου, δεν υπάρχει άλλη λύση. Είναι ζήτημα επιβίωσης και αξιοπρέπειας να στηρίξουμε με τη συμμετοχή μας τα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις της 9ης Νοέμβρη, σε όλη την επικράτεια και να συνταχθούμε με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας, που έχει τσακίσει η ακρίβεια, απαιτώντας να μπει φρένο στις πολιτικές φτωχοποίησης.

 Καλούμε την Ομοσπονδία μας, από τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν η ηγεσία για άλλη μια φορά θα επιλέξει την υπερβολική και επικίνδυνη εργασιακή καταπόνηση των συναδέλφων μας, να εκδώσει ψήφισμα στήριξης της απεργίας, να σταθεί απέναντι, να βρεθεί  με αντιπροσωπεία της στο δρόμο της διεκδίκησης από κοινού με όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, εκφράζοντας τις αγωνίες και διεκδικήσεις μας.

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, τουλάχιστον ίσες με την  αύξηση του πληθωρισμού
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
  • Αναγνώριση του επικίνδυνου της εργασίας μας
  • Στεγαστική μέριμνα για τους χαμηλόμισθους υπηρετούντες στην Αττική
  • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση για αξιοπρεπή περίθαλψη των οικογενειών μας αλλά και αναβάθμιση των ιατρείων της αστυνομίας 
  • Κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
  • Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

 

 

 Τα μέλη της Δ.Ε.Κ.Α