Καμία ανοχή στη σήψη.

Posted by DEKA on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023

Όσα δυσώδη βλέπουν καθημερινά, το τελευταίο διάστημα, το φώς της δημοσιότητας, σχετικά με συνδιαλλαγές ανώτατων αξιωματικών και συμμετοχή σε εγκληματικά και ρυπαρά δίκτυα,προκαλούν εύλογη ανησυχία και προβληματισμό στους συναδέλφους μας.


Η αξιοπιστία του οργανισμού μας ήδη υφίσταται τεράστιο πλήγμα. Πολίτες και συνάδελφοι με ειλικρινή αγωνία, ζητούν επιτακτικά να πάψει αυτή η θεσμική κατάπτωση.


Η συντριπτική πλειονότητα των αστυνομικών που με ευσυνειδησία ασκούν το λειτούργημα τους δεν ανέχονται άλλο την αμαύρωση του έργου τους. Τα μέλη της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών,απαιτούμε να ελεγχθούν με πλήρη διαφάνεια όλες οι υποθέσεις που θίγουν το κύρος του οργανισμού μας, ώστε να μη μείνει καμία σκιά συγκάλυψης που θα κηλιδώνει την εικόνα του σώματος.


Είναι αδήριτη ανάγκη η προστασία του κύρους του οργανισμού μας και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Ελληνική Αστυνομία.


Οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που θα θωρακίζουν το έργο μας από όλους όσοι σήμερα με τις ενέργειες και τις παραλείψεις τους υπονομεύουν τη λειτουργία του σώματος, είναι όχι μόνο υπερώριμες αλλά και απολύτως αναγκαίες:

1.Αντικειμενικό, διαφανές και αδιάβλητο σύστημα κρίσεων, αξιολογήσεων και προαγωγών με δυνατότητα αξιολόγησης των προϊσταμένων από υφισταμένους.

2.Επιλογή της ηγεσίας της Αστυνομίας και των διοικητών νευραλγικών υπηρεσιών από διακομματική επιτροπή της Βουλής.

3.Ενιαίος τρόπος πρόσληψης του αστυνομικού προσωπικού, αποκλειστικά μέσω Πανελληνίων εξετάσεων και ανώτατη εκπαίδευση από σχολή Ν.Π.Δ.Δ που θα λειτουργεί στα πρότυπα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

4.Δημοσιοποίηση περιουσιακών στοιχείων όσων καταλαμβάνουν νευραλγικές θέσεις διοίκησης και συστηματικός έλεγχος των δηλώσεων πόθεν έσχες τους.

5.Την υπαγωγή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων εκτός διοικητικής εποπτείας του Αρχηγείου,αλλά κάτω από ένα νέο ανεξάρτητο φορέα,ελεγχόμενου απευθείας από ανώτατους εν ενεργεία δικαστικούς ή την εισαγγελία διαφθοράς,στελεχωμένου από εξειδικευμένο προσωπικό. Ρητά στις αρμοδιότητες της νέας υπηρεσίας να ανάγεται και η αυτεπάγγελτη αναζήτηση περιπτώσεων καταστρατήγησης εργασιακών δικαιωμάτων και αυθαιρεσιών από την πλευρά της διοίκησης.


Καλούμε τις ομοσπονδίες της Π.Ο.ΑΣ.Υ και της Π.Ο.ΑΞΙ.Α να ορθώσουν τείχος προστασίας και να βρεθούν με σθένος απέναντι σε κάθε είδους παραθεσμικούς μηχανισμούς.Τα μέλη της Δ.Ε.Κ.Α (Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών)