Αναγνώριση επικινδυνότητας; Πατήστε το “μηδέν”!

Posted by DEKA on Σάββατο, Απριλίου 01, 2023

Στο 33ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. αναμέναμε να ενημερωθούμε μεταξύ άλλων για τις εξελίξεις γύρω από την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος μας. Οι προγενέστερες δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη πως συμφωνεί με το δίκαιο αίτημα μας και ότι η Κυβέρνηση εργάζεται πάνω σε αυτό για την ικανοποίηση του είχαν δημιουργήσει αυξημένες προσδοκίες.

Την πρώτη μέρα του συνεδρίου, μετά την ομιλία του Προέδρου, ενισχύθηκε το κλίμα αισιοδοξίας πως το συγκεκριμένο αίτημα οδεύει προς την πραγματοποίηση του από την Κυβέρνηση.

Την επόμενη όμως ημέρα, οι τοποθετήσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή και στην ομιλία του στο συνέδριο μετέφεραν την υλοποίηση του αιτήματος μας στην επόμενη τετραετία διακυβέρνησης με τις προσδοκίες μας να καταρρέουν αιφνιδιαστικά και απότομα.

Οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί μας για τη δραστηριοποίηση της Ομοσπονδίας το τελευταίο διάστημα κυρίως στην ήπια τακτική διεκδικήσεων, που εκφράστηκαν για ακόμη μία φορά στο συνέδριο μέσω των τοποθετήσεων του Μέλους του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Μανώλη Μαργετάκη και της Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ. Αθηνών Βαγενά Σοφίας, αποδείχθηκαν περίτρανα βάσιμοι.

Μετά από αυτή τη θλιβερή εξέλιξη, οι 730 αντιπρόσωποι της Π.Ο.ΑΣ.Υ. γυρίζουν στις πρωτοβάθμιες ενώσεις τους για να μεταφέρουν στους συναδέλφους το απόλυτο "μηδέν" όσον αφορά την πρόοδο του διαχρονικού και δίκαιου αιτήματος μας για το επικίνδυνο, αλλά και για άλλα φλέγοντα ζητήματα, όπως η αύξηση της ωριαίας νυκτερινής αποζημίωσης, με σημαντικά ερωτήματα να γεννώνται:

- Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν νομοθετείται η επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας;

- Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτή την κοροϊδία;

- Πόσο δεδομένη θεωρεί η
Κυβέρνηση την ψήφο των Αστυνομικών, για να υφιστάμεθα αυτόν τον εμπαιγμό εν μέσω προεκλογικής περιόδου;

- Η Ομοσπονδία θα εξαντλήσει τις δυνατότητες διεκδίκησης, προβαίνοντας σε αποφασιστικές κινητοποιήσεις στους δρόμους ή θα αρκεστεί στις στείρες διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη διάψευση της;


Μαργετάκης Μανώλης
Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.


Βαγενά Σοφία
Αντιπρόσωπος Ε.ΑΣ.Υ. Αθηνών

Βάρσος Χαράλαμπος
Αντιπρόσωπος Ε.ΑΣ.Υ. Αθηνών

Ζησιμόπουλος Λεωνίδας
Αντιπρόσωπος Ε.ΑΣ.Υ. Αχαΐας

Κλιάφας Νικόλαος
Αντιπρόσωπος Ε.ΑΣ.Υ. Αθηνών

Μπελίτσα Αλιδή
Αντιπρόσωπος Ε.ΑΣ.Υ. Αθηνών

Πατσιαούρας Κωνσταντίνος
Αντιπρόσωπος Ε.ΑΣ.Υ. Αθηνών

Σώκλας Χρήστος
Αντιπρόσωπος Ε.ΑΣ.Υ. Αθηνών