Ανακοίνωση Α.Π.ΑΣ.Α. για την απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει τους Ένστολους

Posted by DEKA on Σάββατο, Μαΐου 14, 2016


  Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη ,στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο , αναγνώρισε τις ιδιαιτερότητες που συνεπάγεται για τον εργαζόμενο στα Σώματα Ασφαλείας η άσκηση του επαγγέλματος του, καθώς και τη συνεπακόλουθη υποχρέωση της πολιτείας για ανάλογη μεταχείριση.
  Με την εφαρμογή του 2ου μνημονίου το 2012, ως ένστολοι βιώσαμε πραγματικά το δόγμα του σοκ καθώς τις γενικότερες περικοπές που αφορούσαν όλο τον δημόσιο τομέα , ακολούθησαν νέες βαθιές περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, τις οποίες η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου εφάρμοσε ενεργοποιώντας παράλληλα τον κοινωνικό αυτοματισμό που σε συνθήκες βαθιάς κοινωνικής αποσύνθεσης μετεξελίχθηκε σε κοινωνικό κανιβαλισμό.
  Σε αυτές τις συνθήκες οι ένστολοι είδαν τα εισοδήματα τους να ψαλιδίζονται κατά σαράντα τοις εκατό με τρόπο τέτοιο που κατέστη μονόδρομος αφενός η προσφυγή στη δικαιοσύνη αφετέρου ο αγώνας στο δρόμο.
  Η ΑΠΑΣΑ διαχρονικά καταδείκνυε την αναγκαιότητα της δικαστικής διεκδίκησης και πρωτοστατούσε στους δρόμους και αυτό συνεχίζει και θα συνεχίσει να κάνει αυτή τη φορά πιο δυνατή, με τους νέους συμμάχους που συνασπιστήκαμε στο φορέα της Δ.Ε.Κ.Α .
  Φτάνοντας στο σήμερα και μετά την απόφαση του Σ.Τ.Ε που κρίνει αντισυνταγματικούς τους νομοθετικούς χειρισμούς Σταικουρα το 2014 για μερική αποκατάσταση των μισθών , των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, καλούμε την ελληνική πολιτεία και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βαδίσουν το δρόμο της αποκατάστασης του δικαίου , να σεβαστούν τη διάκριση των εξουσιών και να εφαρμόσουν στο ακέραιο τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.
  Τέλος, για μια ακόμη φορά πέρα από την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών, ως ΔΕΚΑ έχουμε επισημάνει την αναγκαιότητα ανάδειξης του σκεπτικού της απόφασης του ΣτΕ ως βάση συζήτησης με την πολιτεία τόσο για μισθολογικά, αλλά και ασφαλιστικά ζητήματα, καθώς για πρώτη φορά αναγνωρίζονται αφενός μεν ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος μας αφετέρου δε συνεπακόλουθες υποχρεώσεις της πολιτείας προς τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφάλειας. 


Η Γραμματεία της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών Αθήνας(Α.Π.ΑΣ.Α.)