Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για κυκλώματα ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας - 56 συλλήψεις

Posted by DEKA on Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2016Σε εξέλιξη από το πρωί της Παρασκευής βρίσκεται ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλωμάτων που διακινούν ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα στα Προπύλαια Πανεπιστημίου, στην πλατεία Κάνιγγος, στην πλατεία Βικτωρίας κ.α.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 56 άτομα, εκ των οποίων οι 54 αλλοδαποί, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 25 κατ' οίκον έρευνες κι έχουν κατασχεθεί ποσότητες ναρκωτικών, χρηματικά ποσά και άλλα πειστήρια. 

Πρόκειται για την πολυπληθέστερη εγκληματική οργάνωση στο χώρο του εμπορίου ναρκωτικών που συνεργαζόταν με μικρές υποομάδες και οι οποίες είχαν καταφέρει να κατισχύσουν σε όλο το κέντρο της Αθήνας και κυρίως σε Κυψέλη, Αχαρνών, Άγιο Παντελεήμονα, Πατήσια, Γαλάτσι αλλά και Προπύλαια.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής έκαναν εφόδους σε κρησφύγετα της συμμορίας ενώ σε αυτά βρεθήκαν και διάφορες ποσότητες ναρκωτικών.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει εδώ και 7 μήνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, ένας από τους συλληφθέντες είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Αλβανού, που σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στην περιοχή του Κερατσινίου.Η εντολή για τη δολοφονία είχε δοθεί από έμπορο ναρκωτικών στην Αλβανία, καθώς, η μέχρι τώρα έρευνα απέδειξε ότι το θύμα είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με εμπόρους ναρκωτικών που βρίσκονται στη γειτονική χώρα.

Η δολοφονία είχε γίνει στο Κερατσίνι, την ώρα που το θύμα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Αρχικά οι αστυνομικοί ερευνούσαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τυχαίο διαπληκτισμό. Όμως, όταν συνελήφθη ένας Αλβανός, μέλος της μεγάλης συμμορίας, από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις οι Αρχές διαπίστωσαν ότι πρόκειται για τον εκτελεστή στη δολοφονία στο Κερατσίνι.