Επιπλέον ημερήσιες αναπαύσεις για το αστυνομικό προσωπικό ανακοίνωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Posted by DEKA on Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2016


Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 25/11/2016 επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνου στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

        Στο  αμφιθέατρο της Δ.Α.Ε.Α. παρουσία σύσσωμης της φυσικής ηγεσίας ο κ. Αρχηγός εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη στάση του προσωπικού της Αστυνομίας στην επίσκεψη του Προέδρου των Η.Π.Α. κ. ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ, η οποία συνέπεσε χρονικά με τις ετήσιες εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου. Εξήρε ιδιαίτερα τον επαγγελματισμό, το σθένος και την αυταπάρνηση των αστυνομικών που εκτέλεσαν υπηρεσία κάτω από υπερεργασία με δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.
        Η επαγγελματική αυτή στάση των αστυνομικών προκάλεσε και τα εύσημα όλων των εξωτερικών παραγόντων, κάτι το οποίο πιστώνεται στο αστυνομικό προσωπικό όλων των υπηρεσιών, το οποίο ο κ. Αρχηγός ευχαρίστησε εκδηλώνοντας την ευγνωμοσύνη του σε κάθε αποστροφή του λόγου του.
      Ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόρης καθώς και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αθηνών, οι οποίοι εκπροσώπησαν τους συναδέλφους, εξέφρασαν τα προβλήματα που επικρατούν στους αστυνομικούς και εκτενέστερα σε όσους υπηρετούν στη Δ.Α.Ε.Α..
       Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνεχή υπερεργασία του προσωπικού και τις ασαφείς εντολές που δίνονται συχνά από το Κέντρο Επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την έκθεση σε πάσης φύσεως κινδύνου του χαμηλόβαθμου αστυνομικού προσωπικού.
        Έμφαση επίσης δόθηκε στην έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται, έχοντας σαν αποτέλεσμα την υποστελέχωση των διμοιριών, πολλές εκ των οποίων αποστέλλονται στα νησιά για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Τονίστηκε δε ότι πρέπει να βρεθούν τεχνικοί τρόποι ώστε να υπάρξει αύξηση προσωπικού ενώ αναφέρθηκε και το οξύμωρο γεγονός ότι από υπηρεσίες που θεωρητικά είναι δύσκολο να φύγει κανείς, είναι πολύ εύκολη η μετακίνηση αν ο προορισμός είναι μία ειδική θέση φύλαξης επισήμου.
        Τέλος έγινε σαφές στον κ. Αρχηγό ότι δεν μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να συνεχίσει να λειτουργεί κάτω από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν σε υλικοτεχνική υποδομή με παλαιωμένο στόλο λεωφορείων, περιπολικών κτλ.
       Ο κ. Αρχηγός αφού αφουγκράστηκε τις αγωνίες μας, υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν στα ασφυκτικά δημοσιονομικά πλαίσια να δώσει λύσεις ενώ στα εργασιακά προβλήματα να βρει άμεσα τρόπους αντιμετώπισης αυτών.
      Το λόγο πήρε και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ Δημήτριος ο οποίος εξήρε και αυτός από τη μεριά του την εργατικότητα των αστυνομικών δυνάμεων δείχνοντας τον θαυμασμό του, αναλύοντας όμως και αυτός από την μεριά του την αδυναμία της Πολιτικής Ηγεσίας να λύσει τα προβλήματα της Αστυνομίας λόγω της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης που επικρατεί στη Χώρα.
       Ο κ. Αρχηγός τέλος ως ελάχιστη ανταπόδοση για την επαγγελματική στάση των αστυνομικών το επίμαχο διάστημα του Νοεμβρίου ανακοίνωσε δια ζώσης τη διαταγή του, η οποία χορηγεί επιπλέον ημερήσιες αναπαύσεις για το αστυνομικό προσωπικό.
                                                            
                                                            Για το Δ.Σ.
                     - Ο -                                                                                   - Ο -
                 Πρόεδρος                                                                      Γεν. Γραμματέας
       ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                         ΡΗΓΑΣ Νικόλαος