1960: Γραμμή βοήθειας για αστέγους

Posted by DEKA on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 07, 2016

Έναν εύκολο αριθμό τηλεφώνου, τον αριθμό 1960, διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων για παροχή βοήθειας στους άστεγους συμπολίτες μας. Ο αριθμός αυτός ανήκει στο Κέντρο Στέγασης Αστέγων του Δήμου.

Δεδομένου ότι οι άστεγοι δεν έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες ή ακόμη και σε τηλέφωνο για να ζητήσουν βοήθεια, με αυτή την πρωτοβουλία ο Δήμος Αθηναίων επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες που ζουν ή κυκλοφορούν στην Αθήνα να παρέχουν πληροφορίες, ώστε να αναλάβει στη συνέχεια ο ίδιος μέσω θεσμοθετημένων ενεργειών, την αποκατάσταση των ανθρώπων που υποφέρουν και βρέθηκαν σε αδιέξοδο λόγω της οικονομικής κρίσης.

Επομένως, όποιος πολίτης καλέσει τον αριθμό 1960 μπορεί να δώσει πληροφορίες για το σημείο όπου βρίσκονται οι άστεγοι. Άμεσα, οι υπηρεσίες του Δήμου θα κινητοποιηθούν για να τους εντοπίσουν, να τους προσφέρουν ένα δωμάτιο στις σχετικές εγκαταστάσεις που διαθέτει ή ακόμη και τροφή. Σε περίπτωση που αρνηθούν οι ίδιοι να μετακινηθούν, θα τους προσφερθούν κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. πηγή: www.socialactivism.gr
Categories: