Συνάντηση Δ.Ε.Κ.Α. με τον πρόεδρο του Ο.Α.Σ.Α. για τις μετακινήσεις των Αστυνομικών

Posted by DEKA on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ο.Α.Σ.Α. κ. ΤΑΣΤΑΝΗ Αναστάσιο πραγματοποίησε χθες, 01/02/2017, αντιπροσωπεία της Δ.Ε.Κ.Α. αποτελούμενη από το μέλος του Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Α. κ. ΚΟΥΤΣΙΚΟ Βασίλειο, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝ.ΑΞΙ.Α. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία και ΚΟΚΚΑΛΗ Χρήστο. 

 Στα πλαίσια της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου μεταφέραμε τις απορίες και αγωνίες των συναδέλφων, ενώ επιπλέον διερευνήσαμε ποιο το μελλοντικό καθεστώς των μετακινήσεων του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. 

 Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης με τα ακόλουθα συμπεράσματα:
 Ο σχεδιασμός για το ηλεκτρονικό εισιτήριο ολοκληρώνεται σύντομα, σε καμία περίπτωση όμως, όπως μας ενημέρωσε ο κ. ΤΑΣΤΑΝΗΣ, δε θα κλείσει το σχετικό σύστημα έως ότου ολοκληρωθεί στο σύνολο του εξοπλισμού η λειτουργία του και δε θα αιφνιδιαστεί το επιβατικό κοινό. Έως τότε θα ισχύει το υφιστάμενο καθεστώς, ενώ αναμένεται η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών για τη ρύθμιση των ζητημάτων που αφορούν συγκεκριμένες εργασιακές ομάδες, καθώς και της κοινωνικής πολιτικής του Οργανισμού. 

  Σε κάθε περίπτωση, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, ένστολου και μη. 
 
 Επίσης υπήρξε εκτεταμένη συζήτηση σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των σταθμών, των μέσων μεταφοράς και του επιβατικού κοινού απο επιθέσεις και βανδαλισμούς καθώς και τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για τη βελτιστοποίηση τους, προς διαφύλαξη των ασφαλών μετακινήσεων και την δημόσια περιουσία

 Η Δ.Ε.Κ.Α. θα παρακολουθεί το ζήτημα των μετακινήσεων των Αστυνομικών και θα συμβάλλει, με τη διεκδίκηση και τη δράση της, στην επίλυση των ζητημάτων και θα ενημερώσει έγκυρα και έγκαιρα για κάθε εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα.