H Δ.Ε.Κ.Α στο Τ.Α. και Α.Τ Καισαριανής

Posted by DEKA on Κυριακή, Μαρτίου 04, 2018


 Αντιπροσωπεία της Δ.Ε.Κ.Α επισκέφθηκε την Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018 το Τ.Α και Α.Τ Καισαριανής μετά την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος των συναδέλφων μας που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός πολίτη.  

 Διαπιστώθηκαν σωρεία προβλημάτων που αφορούσαν υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς και έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό. Παρά την επάνδρωση του τμήματος με ικανό αριθμό νέων συναδέλφων και δόκιμων αστυφυλάκων οι αποσπάσεις και τα μέτρα πάρεργα έχουν ως αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα παραπάνω τμήματα. Θα γίνει σχετικό υπόμνημα με τις ελλείψεις αυτές προς τους υπευθύνους υπηρεσιακούς παράγοντες για την άμεση κάλυψη βασικών αναγκών. 
Αποτελούν πάγιες θέσεις της Δ.Ε.Κ.Α. ο εκσυγχρονισμός του τρόπου φύλαξης σταθερών στόχων και του τρόπου λήψης αποφάσεων που αφορούν τις αποσπάσεις και τη διάθεσή προσωπικού σε "έκτακτα" μέτρα. Άραγε, ποιο είναι το όφελος από τους ακίνητους σκοπούς ΄΄στόχους΄΄ και ποια τα αποτελέσματα αυτού του απαρχαιωμένου μοντέλου φύλαξης ; Ας αναρωτηθούν οι αρμόδιοι επιτέλους... 
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στην αντιπροσωπεία μας η πλήρης απουσία ηθικής υποστήριξης στους συναδέλφους, αν μη τι άλλο με την φυσική παρουσία ανώτατων υπηρεσιακών παραγόντων της Αστυνομίας στο Α.Τ και Τ.Α Καισαριανής, ένα εικοσιτετράωρο μετά την τρομοκρατική επίθεση.
 Ζητάμε την άμεση απαλλαγή των τμημάτων από μέτρα και αποσπάσεις, την κάλυψη των τμημάτων με τα απαραίτητα μέσα για την ασφάλεια των συναδέλφων αλλά και της τοπικής κοινωνίας. 
Φυσικά η παράταξη μας θα σταθεί στο πλευρό του συνόλου του προσωπικού και θα συνεχίσει την παρουσία της στους χώρους δουλειάς, παρεμβαίνοντας σε όλα τα επίπεδα, για την λύση των προβλημάτων. Καλούμε τους αρμόδιους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν επιτέλους τις βαθιές τομές που χρειάζεται η αστυνομία θεσμικά και οργανωτικά για να μπορεί ο Αστυνομικός να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και τον πολίτη. 



Η Γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α.