Η αστυνομία του 21ου αιώνα

Posted by DEKA on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018




 Του ΣΑΛΑΠΑΤΑΡΑ Λουκά*,


                                      Αστυνομία σήμερα

Μια κατάσταση σταθερή στην ΕΛ.ΑΣ. προβληματίζει το σύνολο των αστυνομικών, παρότι δεν συνηθίζει το προσωπικό της να τη στηλιτεύει και να πιέζει να αλλάξει.


Οι αστυνομικοί, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν εργάζονται ποτέ βάσει προγράμματος. Δεν έχουν δυνατότητα να προγραμματίσουν τη ζωή τους, να ορίσουν την καθημερινότητα τους στις περισσότερες υπηρεσίες λόγω των άστατων ωραρίων, των συνεχόμενων δήθεν έκτακτων αλλαγών στο πρόγραμμα, την ανυπαρξία πλαισίου προστασίας των εργασιακών τους δικαιωμάτων, της έλλειψης στοιχειώδους προγραμματισμού, ακόμα και για την επόμενη μέρα.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με απαρχαιωμένους κανονισμούς και με τη γραφειοκρατία δημιουργούν συνθήκες πολύ δύσκολες για τους αστυνομικούς.


Το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι επιτακτική ανάγκη να αναδείξει τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν οι αστυνομικοί στην καθημερινότητα τους και που, δυστυχώς, πολλοί έχουν αποδεχθεί.


Δεν χρειάζεται να εξαντλεί τις δυνατότητες του στην άσκηση φτηνής αντιπολίτευσης.


Πιστεύω πως η αστυνομία που θέλουμε, η αστυνομία του 21ο αιώνα, πρέπει να δημιουργήσει το θεσμικό πλαίσιο για την βελτίωση των συνθηκών της προσωπικής ζωής των αστυνομικών όπως και για την εξάλειψη της άσκοπης γραφειοκρατίας και των στρατιωτικών κανονισμών.


Η αστυνομία μπορεί να πάει μπροστά, μπορεί να σταθεί δυναμικά στο πλάι των ευάλωτων, όσων την έχουν ανάγκη. Και όσο οι αστυνομικοί θα νιώθουν πως έχουν το σεβασμό και τη φροντίδα του φορέα τους τόσο περισσότερο όλα θα λειτουργούν καλύτερα.




   
ΣΑΛΑΠΑΤΑΡΑΣ Λουκάς *,
Αντιπρόσωπος της Ε.ΑΣ.Υ.Α στην Π.Ο.ΑΣ.Υ
Μέλος της Δ.Ε.Κ.Α