Ανακοίνωση ΕΑΣΥΑ: Στη Δικαιοσύνη για αφαίμαξη των μάχιμων Υπηρεσιών

Posted by DEKA on Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Επειδή η ελληνική κοινωνία απαιτεί ολοκληρωμένες, σοβαρές και τεκμηριωμένες ενέργειες επίλυσης σοβαρών προβλημάτων ασφαλείας.
Επειδή η προχειρότητα εν έτη  2018 δεν μπορεί πλέον να είναι ο κανόνας.
Επειδή τα δικαιώματα των εργαζόμενων αστυνομικών δεν πρέπει να θυσιάζονται στο βωμό της επικοινωνιακής τακτικής της εκάστοτε κυβέρνησης.
Επειδή το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που εκδόθηκε την  12/04/2018 δήλωνε ρητά ότι 800 αστυνομικοί από συνοδεία επισήμων προσώπων και Επιτελικά Γραφεία του Αρχηγείου θα διατεθούν σε πεζές περιπολίες.
Επειδή η κοροϊδία έχει και τα όριά της.
Για όλους αυτούς τους λόγους το οργανωμένο δημοκρατικό συνδικαλιστικό κίνημα προσέφυγε στην Ελληνική Δικαιοσύνη (Διοικητικό Ακυρωτικό Εφετείο) για ακύρωση των τρίμηνων αποσπάσεων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών για πεζές περιπολίες, συναδέλφων-μελών μας που υπηρετούν σε μάχιμες Υπηρεσίες της Ασφάλειας, το οργανόγραμμά της οποίας δεν προβλέπει Επιτελική Υπηρεσία, (Δίωξη Ναρκωτικών, Οργανωμένο Έγκλημα, Ανηλίκων, Αναζητήσεων, Αθλητική Βία και άλλες Υπηρεσίες) οι οποίες έχουν συνδράμει με προηγούμενες Διαταγές και ήδη υπολειτουργούσαν λόγω των υπέρμετρων υπηρεσιακών αναγκών και της έλλειψης προσωπικού.
Τέλος, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα προσφεύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη κάθε φορά που θεωρεί ότι οι ενέργειες της Διοίκησης δεν είναι σύννομες και προσκρούουν στην κοινή λογική.

Για το Δ.Σ.
- Ο -                                                                                  - Ο -
Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας
ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                             ΡΗΓΑΣ Νικόλαος


Πηγή :ΕΑΣΥΑ
Categories: