Για τους συναδέλφους που όχι άδικα αισθάνονται αδικημένοι

Posted by DEKA on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 10, 2018

Από το τέλος του καλοκαιριού και μετά διαρροές και δημοσιεύματα μας δημιούργησαν την ελπίδα πως θα αποκατασταθεί η αδικία που έγινε με το μεσοπρόθεσμο και αυτό μας το επιβεβαίωσε η ομιλία του Πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ενώ λοιπόν ποτέ δεν αναφέρθηκε πως κάποιοι Αστυνομικοί ( συγκεκριμένα οι νυν και πρώην ειδικοί φρουροί που έχουν γίνει αστυφύλακες της 3ης 4ης και 5ης σειράς ) δεν θα πάρουν αναδρομικά λίγες μέρες πριν την κατάθεση των αναδρομικών στους λογαριασμούς μας μαθαίνουμε πως πρέπει να επιστρέψουμε κιόλας χρήματα ( κάτι ανήκουστο στην ιστορία να επιστρέφεις δηλαδή ενώ έχεις πάρει ΘΕΤΙΚΗ απόφαση από το ΣΤΕ) και μερικές μέρες αργότερα πως «λύθηκε» και δεν θα μας κάνουν κρατήσεις.

Το ερώτημα λοιπόν που εύλογα γεννάται είναι πως γίνεται με την απόφαση επιστροφής αναδρομικών του 2015 να είχαμε πάρει αναδρομικά ενώ τώρα «χρωστάμε» και δεν δικαιούμαστε.

Δεν θα μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες γιατί θα μου ήταν αδύνατο να κάνω οικονομοτεχνική μελέτη για 6000+ συναδέλφους αλλά νομίζω πως το ηθικά και πολιτικά ορθό θα ήταν να γίνει ένας υπολογισμός ανάλογος με αυτόν του 2015. Το ποσό που θα προέκυπτε δεν θα ήταν δυσβάσταχτο ούτε παράλογο και θα ήταν μια ηθική αναγνώριση για χιλιάδες συναδέλφους που στελεχώνουν τις πιο ζωτικές και μάχιμες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Λουκάς Σαλαπατάρας

Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ Μέλος ΔΕΚΑ