Αυξάνεται ο αριθμός των εισακτέων στη Σχολή Αστυφυλάκων

Posted by DEKA on Κυριακή, Ιουνίου 02, 2019

Λίγες μέρες απομένουν για τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών για τις Πανελλήνιες 2019.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η διορία λήγει την προσεχή Τετάρτη, 5 Ιουνίου και ώρα 15:00. Πέρα από την αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν μια σειρά δικαιολογητικών στο οικείο τους αστυνομικό τμήμα, στον τόπο όπου κατοικούν.

Ολα τα στοιχεία για τον διαγωνισμό και την εισαγωγή στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελληνίων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αύξηση των εισακτέων στη Σχολή Αστυφυλάκων
Η φετινή προκήρυξη της ΕΛ.ΑΣ για τις Πανελλήνιες 2019 έχει μια σημαντική διαφοροποίηση, καθώς μετά από αρκετά χρόνια αυξάνει τον αριθμό των εισακτέων.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων ανέρχεται στους 310, ενώ πέρυσι ήταν 250. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 24%.

Για τους εισακτέους στη Σχολή Αξιωματικών παραμένει ο αριθμός 40, που ίσχυε και πέρυσι στις Πανελλήνιες.

Να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό, για κατάταξη στην Ελληνική Αστυνομία ως Δόκιμοι Υπαστυνόμοι ή Δόκιμοι Αστυφύλακες, έχουν άνδρες και γυναίκες, Έλληνες πολίτες ή ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο, την Κύπρο και την Τουρκία.