'Πρόβατα επι σφαγή'

Posted by DEKA on Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019

 Τα τελευταία γεγονότα στην περιοχή των Εξαρχείων, με κορύφωση την εκδήλωση επίθεσης εναντίων συναδέλφων μας, με προφανή σκοπό να τους κάψουν κυριολεκτικά ζωντανούς, μας προκαλούν ανησυχία και αποτροπιασμό. Νιώθουμε, πηγαία, την ανάγκη να εκδηλώσουμε και από εδώ τη συμπαράσταση μας προς αυτούς και να τους ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση. 

Στα ζητήματα ασφαλείας, που αφορούν τη συγκεκριμένη περιοχή και τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον κι από πολλούς για μικροπολιτικούς λόγους και δημιουργία εντυπώσεων, έχουμε αναφερθεί ,ως αστυνομική συνδικαλιστική παράταξη αρκετές φορές, σε μια λογική που βρίσκεται στον αντίποδα αυτής, που βλέπουμε να εφαρμόζεται ,με την χρησιμοποίηση της αστυνομίας, κατά κύριο λόγο , με όρους επικοινωνιακού πυροτεχνήματος. 
 Αποφεύγοντας τον πειρασμό για μικροσυνδικαλιστικά οφέλη, δεν κουραζόμαστε να αναδεικνύουμε τον πολυπαραγοντικό χαρακτήρα του ζητήματος, που δεν μπορεί παρά να εμπλέκει, στη διαχείρισή του, διάφορους φορείς της πολιτείας, χωρίς βέβαια να αγνοεί και όσους ζούν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο δε ρόλος της αστυνομίας, δε μπορεί να υπερβαίνει, το κομμάτι που την αφορά, το έγκλημα και την παραβατική συμπεριφορά. Τα υπόλοιπα ζητήματα λύνονται πολιτικά και κοινωνικά και με σοβαρή και ουσιαστική διαβούλευση. Παράδειγμα προς αποφυγή αποτελεί η διαπραγμάτευση, έξω από μια πόρτα καφενείου, μετά από τέτοια γεγονότα.  Η αστυνομία δρα και επιχειρεί με βάση το Σύνταγμα και τους Νόμους, που αποτελούν το συμπεφωνημένο πλαίσιο λειτουργίας της, σε μια ευνομούμενη πολιτεία.
 Το δόγμα "μηδενική ανοχή",φαίνεται να χωλαίνει, τόσο ως προς την αποτελεσματικότητα του και το βασικότερο ,ως προς τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής, ημών που καλούμαστε να το εφαρμόσουμε. Και δηλώνουμε με όλη μας την κατηγορηματικότητα- κι αυτό οι ιθύνοντες ας το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν- , ότι δε θα ανεχθούμε ,ούτε στιγμή ακόμη, την εφαρμογή οποιουδήποτε σχεδίου δεν εμπεριέχει, ως οφείλει, ψηλά στις προτεραιότητες , την ασφάλεια του προσωπικού. 
 Δε θα ανεχθούμε από καμία διοίκηση και ηγεσία να μας χρησιμοποιεί, ως πρόβατα επί σφαγή ,σε θέατρα εντυπώσεων. Δε θα ανεχθούμε άλλους τραυματίες , στα Εξάρχεια ,στη Νέα Φιλαδέλφεια, στα γήπεδα, στα hot spots, στις εκδηλώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, σε κοινωνικές εκδηλώσεις, στα δικαστήρια, περιστατικά που διαχρονικά βέβαια συνέβαιναν, αλλά παρουσιάζουν πλέον , αλματώδη επανάληψη. Δε θα ανεχθούμε άλλα λάθη, παραλείψεις, άλλη αναποτελεσματικότητα. Από δω και πέρα, η επιμονή σε επικίνδυνα επιχειρησιακά σχέδια, δε θα μπορεί να αποδοθεί σε άγνοια ή αμέλεια. Ακριβώς αυτή την προχειρότητα οφείλουμε ,για λογαριασμό των συναδέλφων μας να αναδείξουμε, διαπιστώνοντας με μεγάλη οδύνη, πως αρκετοί συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, τοποθετούνται δημόσια, για να δώσουν άλλοθι, κατά κύριο λόγο, στη διοίκηση.

Η γραμματεία της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών(Δ.Ε.Κ.Α.)