Ανοιχτή Επιστολή ΔΕΚΑ:''Αναδεικνύουμε το πρόβλημα -Διορθώστε την αδικία''

Posted by DEKA on Πέμπτη, Ιανουαρίου 09, 2020



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΕΚΑ


ΠΡΟΣ
-Γενικός Γραμματέας Κ.Ο. Ν.Δ: Σταύρος Καλαφάτης
-Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Όλγα Γεροβασίλη
-Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΚΙΝΑΛ:Βασίλειος Κεγκέρογλου
-ΓΓ ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
-Γενικός Γραμματέας Κ.Ο. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ : Βασίλειος Βιλιάρδος
-Γραμματέας Κ.Ο. ΜΕΡΑ 25 : Φωτεινή Μπακαδήμα


Αναδεικνύουμε το πρόβλημα -Διορθώστε την αδικία

 Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε πρακτικές λαφυραγώγησης του Οργανισμού μας και του προσωπικού στην ΕΛ.ΑΣ. Σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθούν υποσχέσεις, συνδικαλιστικά αλισβερίσια και μικροπολιτικές συνδιαλλαγές κατεδαφίζονται ακόμη και οι ελάχιστες προβλέψεις για ανακούφισή όσων έχουν πραγματική ανάγκη.
 Η παράταξή μας, διαχρονικά μέσα από τις προτάσεις της και παρεμβάσεις της, προσπαθούσε να συγκεράσει τόσο την αξιοκρατία όσο και την κοινωνική δικαιοσύνη. Στο πλαίσιο αυτό είχε υιοθετηθεί από τις αρχές του 2015 από τη πολιτική και φυσική ηγεσία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πρότασή μας για στελέχωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας με ένα ποσοστό συναδέλφων μας που πληρούν ορισμένα κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία) χωρίς να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, λόγω της ιδιαίτερης οικονομικής πρόβλεψης που υπάρχει, μια σειρά συναδέλφων μας να αντιμετωπίσει με αξιοπρέπεια, προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα.
 Αναδεικνύουμε το συγκεκριμένο ζήτημα αφενός μεν γιατί διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσο είναι σε γνώση σας , ότι απομακρύνσεις αστυνομικού προσωπικού από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου το τελευταίο διάστημα αφορούν και άτομα από τις προαναφερθείσες κατηγορίες, αφετέρου αναμένοντας τις ενέργειές σας προκειμένου είτε να διορθωθούν στρεβλώσεις είτε για να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.