Βουλιάξτε μόνοι σας .

Posted by DEKA on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 14, 2020

Ποτέ δε θα μπούμε στη λογική να ανοίξουμε διάλογο με το γνωστό για τις μισαλλόδοξες απόψεις του συνδικαλιστή , που σχεδόν σε καθημερινή βάση, το ρατσιστικό του δηλητήριο μονοπωλεί τα τηλεοπτικά πάνελ. Σαν δημοκρατική παράταξη έχουμε διαχωρίσει τη θέση μας προ πολλού με όσους εκπροσωπούν το σκοταδισμό και το μισανθρωπισμό. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η παράταξη μας στέκεται αντιπαραθετικά στον πλειοψηφικό συνδυασμό, που αρέσκεται να συναγελάζεται με φορείς τέτοιου είδους απόψεων και στις τάξεις του οποίου βρίσκουν γόνιμο έδαφος, ώστε να καρποφορήσουν παρωχημένες και επικίνδυνες αντιλήψεις. και τελικά να εκφραστούν ως δημόσιος λόγος.

 Η δυναμική  σε όλα τα όργανα καταδίκη της παράταξης μας, για αντίστοιχες κατά το παρελθόν θέσεις του, έσυρε την Ομοσπονδία (απρόθυμα και χωρίς να εξαντληθούν τα προβλεπόμενα μέτρα λόγω της βαρύτητας των συνδικαλιστικών του ατοπημάτων, ίσα ισα για να κατακάτσει ο κουρνιαχτός),  να τον θέσει έκπτωτο από τα συνδικαλιστικά του αξιώματα. Παρόλα αυτά με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι τα ΜΜΕ επιμένουν να του παραχωρούν δημόσιο βήμα, για να εκφέρει προσωπικές και μόνον απόψεις, εμμένοντας στην ίδια καταδικαστέα ρητορική.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι τέτοιου είδους απόψεις και συμπεριφορές πρέπει να  τύχουν της απόλυτης και χωρίς αστερίσκους  απαξίας, από τα επίσημα συνδικαλιστικά όργανα, αλλά και από το σύνολο των  συναδέλφων μας..

 Ο λόγος παρέμβασης μας δεν αφορά μόνο τις δημόσιες τοποθετήσεις του συγκεκριμένου. Αφορά τη συστηματική προώθηση παρόμοιων θέσεων και από άλλους συνδικαλιστές-πανελίστες που ανερυθρίαστα προπαγανδίζουν την επιστροφή στο μεσαίωνα, παίρνοντας θέση υπέρ του αυταρχισμού και της αυτοδικίας ενάντια σε όλες σχεδόν τις κατακτήσεις του ανθρώπινου πολιτισμού, ενάντια στα δικαιώματα και την ίδια την έννομη τάξη.

Η πολιτεία οφείλει να έχει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτά τα διλήμματα.

Με τη συνολικότερη στάση της πάντως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας και με πρόσφατο παράδειγμα την χωρίς αιτιολόγηση απόρριψη, να θέσει υπό την αιγίδα της μια Πανευρωπαϊκή κίνηση προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δε μαρτυρά διάθεση να έρθει σε ρήξη με τέτοιες φωνές που εκτός των άλλων λειτουργούν ως κυβερνητικά φερέφωνα και όχι ως συνδικαλιστική φωνή διεκδίκησης… μάλλον το αντίθετο.