Αστυνομικοί σε Χρυσοχοΐδη για κορωνοϊό: Απίστευτη ανετοιμότητα - Δεν υπάρχει πρόβλεψη για όσους ήρθαν σε επαφή με κρούσμα

Posted by DEKA on Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020


Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, στην οποία επισημαίνουν την επείγουσα ανάγκη έκδοσης εγκυκλίου για την προστασία του αστυνομικού προσωπικού από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο στην επιστολή τους για ανετοιμότητα που έχει ως αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα να μην ξέρουν τι να κάνουν. Έτσι, αυτοσχεδιάζουν κατόπιν επικοινωνίας με τους προϊσταμένους τους.

Αναλυτικά, η επιστολή των αστυνομικών προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όπως δημοσιεύθηκε στο ethnos.gr:

«Κύριε Υπουργέ,

Απίστευτη ανετοιμότητα παρατηρείται εκ μέρους του υπηρεσιακού μηχανισμού, καθώς δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα καμία πρόβλεψη για τους Αστυνομικούς που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του Covid-19 (κοροναϊός) και στους οποίους ο Ε.Ο.Δ.Υ. συνιστά να παραμείνουν για 14 ημέρες σε κατ' οίκον περιορισμό!

Η αρμόδια Διεύθυνση Υγειονομικού/Α.Ε.Α. στην οποία απευθύνονται οι συνάδελφοι και οι Υπηρεσίες τους προκειμένου να προβούν στις ενδεδειγμένες υπηρεσιακές ενέργειες, απαντά ότι δεν υπάρχει έως σήμερα καμία εγκύκλιος που να προβλέπει τη δικαιολόγηση του κατ' οίκον περιορισμού για το αστυνομικό προσωπικό, με συνέπεια να επικρατεί σύγχυση.

Ως εκ τούτου οι Υπηρεσίες τους αναγκαστικά αυτοσχεδιάζουν κατόπιν επικοινωνίας με τους ιεραρχικά προϊσταμένους, προκειμένου οι συνάδελφοι να τηρήσουν τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και να μην διακινδυνεύσουν πιθανή μετάδοση του επικίνδυνου ιού στο χώρο εργασίας τους.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή φρονούμε ότι το όλο ζήτημα αποτελεί υψίστης σημασίας, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προς τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να εκδοθεί εγκαίρως σχετική εγκύκλιος που θα αφορά τους υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία».Πηγές :http://www.topontiki.gr και https://easya.gr/2020/03/09/covid-19-epeigoysa-anagki-ekdosis-egkyklioy-gia-to-astynomiko-prosopiko/