Αντιπροσωπεία της ΔΕΚΑ στο Σύνδεσμο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974

Posted by DEKA on Τρίτη, Απριλίου 21, 2020

Το Σύνδεσμο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 επισκέφθηκε ανήμερα της μαύρης επετείου της 21ης Απριλίου, αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών(Μαργετάκης Μανώλης Ε.Γ ΠΟΑΣΥ, Χάχαλης Βαλάντηςκαι Κούτσικος Βασίλης μελη δσ ΕΑΣΥΑ και Κοντός Στάθης αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ).
Με λίγα γαρύφαλλα, θελήσαμε να αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους τους αντιδικτατορικούς αγωνιστές, που με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής και των οικογενειών τους, υπερασπίστηκαν με το αίμα τους, τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Ως Δημοκράτες Αστυνομικοί επιλέξαμε αυτή τη συμβολική κίνηση για να συμβάλλουμε από την πλευρά μας στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, σε μία περίοδο που παγκόσμια οξύνονται οι κοινωνικές ανισότητες, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός. 
Σε μία περίοδο που ελλοχεύει ο κίνδυνος η διαχείριση της πανδημίας να αξιοποιηθεί ως εργαλείο για τη φτωχοποίηση και τον αποκλεισμό μεγάλων μερίδων του πληθυσμού, μέσω της μονιμοποίησης αντεργατικών μέτρων , της απόπειρας φίμωσης φωνών διεκδίκησης και της εν γένει περιστολής ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. 
Εμπνεόμενοι από τους εκατοντάδες ένστολους που αρνήθηκαν να υπηρετήσουν τη Χούντα, το κίνημα του Ναυτικού, με εμβληματική μορφή το Σπύρο Μουστακλή και τους εξεγερμένους φοιτητές γνωρίζουμε ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία πρέπει να είναι καθημερινός και αδιάλειπτος, απέναντι σε όσους την επιβουλεύονται. Υπεράσπιση της δημοκρατίας σημαίνει υπεράσπιση της πατρίδας μας. Κι η πατρίδα μας έχει ανάγκη την επαγρύπνηση όλων μας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής.

Η Γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α.




Categories: ,