Στην Βουλή 4 τροπολογίες με παρέμβαση Δ.Ε.Κ.Α-Α.ΚΙ.Δ.Α

Posted by DEKA on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020

 


Το Σάββατο 05/12/2020 στα πλαίσια κύκλου επαφών των παρατάξεων μας με όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Τομεάρχη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τα σώματα ασφαλείας κ. ΣΠΙΡΤΖΗ Χρήστο και τον αναπληρωτή Τομεάρχη κ. ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ Διονύσιο.

Αντιπροσωπεία των παρατάξεων μας μετέφερε στους Βουλευτές, την κραυγή αγωνίας των συναδελφισσών-συνάδελφων μας, σχετικά με την ανεπάρκεια μέσων και σχεδιασμού, για την προστασία, ανίχνευση και αντιμετώπιση της πανδημίας, τις εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, την καταστρατήγηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με ευθύνη της ηγεσίας , την έλλειψη σε μέσα και εξοπλισμό και την ανησυχία μας για την ολοένα και μεγαλύτερη εργαλειοποίηση του οργανισμού και του προσωπικού που μας φέρνει απέναντι σε κοινωνικές ομάδες, αντί να χρησιμοποιήσει, η κυβέρνηση ως οφείλει τον διάλογο και την διαβούλευση.

Οι κ.κ Σπίρτζης και κ.κ Καλαματιανός άκουσαν με προσοχή τις ανησυχίες μας και δεσμεύθηκαν με παρεμβάσεις τους και αξιοποίηση όλων των κοινοβουλευτικών εργαλείων να ασκήσουν πιέσεις προς την κυβέρνηση για διευθέτηση των φλεγόντων ζητημάτων.

Με ιδιαίτερη προσοχή άκουσαν το σύνολο των αιτημάτων μας, τα οποία τους στείλαμε και γραπτώς αιτιολογημένα και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν:

Α) Την υποβολή σε δωρεάν τεστ ανίχνευσης covid 19 στο σύνολο του προσωπικού ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την προστασία της υγείας μας, των οικείων μας αλλά και της κοινωνίας στο σύνολο της.

Β) Τη χορήγηση εκτάκτου επιδόματος, αντίστοιχου με αυτό που χορηγήθηκε στη Γ.Γ.Π.Π, που θα αναγνωρίζει και θα επιβραβεύει την υπερπροσπάθεια μας και υπερεργασία μας καθόλη την διάρκεια της πανδημίας και η καταβολή του οποίου είχε αποτελέσει δέσμευση του Πρωθυπουργού, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υλοποιηθεί.

Γ) Την κατάργηση του στρατωνισμού στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, που οι παρατάξεις μας είχαν διεκδικήσει και επιτύχει προ τριετίας πλην όμως ο νυν Υπουργός κ. Χρυσοχοίδης επανέφερε και διατηρεί, εν μέσω μάλιστα πανδημίας.

Δ) Την απεμπλοκή του αστυνομικού προσωπικού από τη διακομιδή ψυχικώς πασχόντων συνανθρώπων μας, πρακτική που επιβαρύνει τον οργανισμό και το προσωπικό, ενώ έχει και δυσμενείς συνέπειες για τους ίδιους τους πάσχοντες.

Για τα παραπάνω αιτήματα, αφού τα αναγνώρισαν ως δίκαια και αναγκαία, μας δήλωσαν ότι υπάρχουν επεξεργασμένες θέσεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και έκριναν ότι μπορούν να τύχουν άμεσης διευθέτησης στον παρόντα χρόνο.

Ο κ. Σπίρτζης σήμερα, υλοποίησε τη δέσμευση του και προς μεγάλη μας ικανοποίηση, στα πλαίσια της συζήτησης για το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή και αφορά μεταξύ άλλων ρυθμίσεις για τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, κατέθεσε τέσσερεις τροπολογίες που διευθετούν με απόλυτα ικανοποιητικό τρόπο τα προαναφερόμενα ζητήματα, που αποτελούν και πάγιες θέσεις των ομοσπονδιών μας.

Την ώρα που κάποιοι λάμπουν δια της απουσίας τους οι παρατάξεις Δ.Ε.Κ.Α και Α.ΚΙ.ΔΑ στέκονται πλάι στη συναδέλφισσα και το συνάδελφο και διεκδικούν λύσεις για τα πραγματικά τους προβλήματα.

Καλούμε τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να υπερψηφίσουν τις εν λόγω τροπολογίες και την κυβέρνηση να τις υιοθετήσει και να τις εφαρμόσει.

Καλούμε επίσης τα προεδρεία της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ , να διακόψουν τα χειροκροτήματα προς τον Υπουργό και την κυβέρνηση και να πιέσουν με κάθε τρόπο, ώστε να τύχουν επίλυσης αυτά τα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας και της ζωής των συναδέλφων-συναδελφισσών μας.

Η Γραμματεία Δ.Ε.Κ.Α και Α.ΚΙ.Δ.Α