Διεκδίκηση η λύση, παγίδα ο αποπροσανατολίσμος

Posted by DEKA on Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2020

Ενσωματωμένη εικόνα

Οι παρατάξεις μας ανέλαβαν πρωτοβουλίες, ώστε να δρομολογηθούν και να επιλυθούν φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέρφους μας. Ειδικότερα:

- Δωρεάν διενέργεια τεστ στο σύνολο του προσωπικού ανά τακτά χρονικά διαστήματα

- Απεμπλοκή από τη διακομιδή ψυχικώς πασχόντων

- Κατάργηση του στρατωνισμού στις σχολές, που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας επανέφερε εν μέσω πανδημίας,

τα oποία πήραν τη μορφή τροπολογιών στη Βουλή.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση απέρριψε και τις τρεις συγκεκριμένες τροπολογίες.

Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η ευκολία με την οποία έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της αυτά τα πάγια και επείγοντα αιτήματα των συναδέλφων.

Όλα τα παραπάνω, αναδεικνύουν την ανάγκη για  μαζική, μαχητική διεκδίκηση είτε αυτό αφορά τους δοκίμους στις σχολές, είτε τους συναδέλφους, που βρίσκονται κάθε μέρα στο δρόμο και πολλές φορές συγχρωτίζονται αναίτια με ευθύνη της ηγεσίας, είτε τους εγκαταλελειμμένους των αστυνομικών τμημάτων και τμημάτων ασφαλείας, που στη χειρότερη ίσως περίοδο, που έχουν βιώσει, συνεχίζουν να ασχολούνται με πάρεργα.

Σε ότι αφορά την ανάγκη έμπρακτης αναγνώρισης από την Πολιτεία, λόγω της εκ της φύσεως της εργασίας μας αναπόφευκτης έκθεσης στον υγειονομικό κίνδυνο, της υπερεργασίας της περιόδου και της αναστολής αδειών, πληροφορηθήκαμε ότι η σχετική τροπολογία, που περιλαμβάνει και άλλους κλάδους εργαζομένων της πρώτης γραμμής θα κατατεθεί από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε νομοσχέδιο αμέσως μετά από την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Παρά τις έντονες πιέσεις των παρατάξεων μας ,τα προεδρεία ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ τις προηγούμενες μέρες απέφυγαν με κάθε τρόπο να τοποθετηθούν επί όλων των παραπάνω και δεν εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία τους στις αρμόδιες επιτροπές  της Βουλής ώστε να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια για λογαριασμό όλων των συναδέλφων μας.

Έστω και τώρα ας δομήσουν το αναγκαίο μέτωπο με όλους τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής  ώστε να μη συνεχίσει να αποτελεί εμπαιγμό η "δέσμευση" του Πρωθυπουργού για έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Μέτωπο ακόμη και με όλους τους άλλους εργαζομένους, για να αποκρουστεί ένας προϋπολογισμός μακριά από τις λαϊκές ανάγκες, με μείωση των δαπανών για την Υγεία εν μέσω της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης.

 

                                                                              Οι Γραμματείες Δ.Ε.Κ.Α-Α.ΚΙ.Δ.Α