Ενημέρωση σχετικά με τροπολογία για τα βραδυνά και πενθήμερα των δοκίμων- επίδομα παραμεθορίου.

Posted by DEKA on Παρασκευή, Ιουνίου 11, 2021


Γίνεται γνωστό ότι με τροπολογία που κατατέθηκε στο νόμο που ψηφίστηκε (10/06/2021) με τίτλο «Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας, διατάξεις για ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου Τομέα και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών», ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό.
Ειδικότερα, στο Άρθρο 7 γίνεται μνεία σχετικά με τη χορήγηση ειδικών αποζημιώσεων στους μαθητές των σχολών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου ορίζεται πως οι ειδικές αποζημιώσεις αναφορικά με την εργασία πέραν του πενθήμερου καθώς και τις νυχτερινές ώρες εργασίες καταβάλλονται και στους μαθητές των σχολών Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την διάρκεια της πρακτικής τους εκπαίδευσης, με τους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για το λοιπό ένστολο προσωπικό της.
Η επαναφορά αυτή είναι στην σωστή κατεύθυνση. Αποτελεί  πάγιο αίτημα της παράταξης μας μαζί με το  σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος. Θα ενισχύσει  οικονομικά τους δοκίμους που παίρνουν πενιχρές απολαβές για το έργο και με τους όρους που εργάζονται. Πρέπει όμως να διασφαλιστεί πως δε θα διαταράξει την πρακτική εκπαίδευση των δοκίμων, χρησιμοποιώντας τους σε καθήκοντα που δε συνάδουν με τον χαρακτήρα της εκπαίδευσής τους, μετατρέποντάς τους σε φθηνό εργαζόμενο τρίτης κατηγορίας. Φυσικά τα 2.77 Ευρώ την ώρα για νυκτερινή εργασία αλλά και το σαραντάρη για την πέραν του πενθημέρου εργασία (χωρίς τους φόρους) είναι δυστυχώς παγωμένα για  δεκαετίες. Η αξιοπρεπής διαβίωση με τους μισθούς πείνας των συναδέλφων, ενώ τα ενοίκια βαίνουν συνεχώς στα ύψη, δεν είναι εφικτή χωρίς ξεπάγωμα προς τα πάνω των μισθών μας αλλά και των πενθήμερων- νυχτερινών.
Επιπρόσθετα στο ίδιο άρθρο γίνεται μνεία σχετικά με επέκταση της χορήγησης επιδόματος παραμεθορίου. Ειδικότερα αναφέρεται, ότι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ενότητας 'Έβρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μόνο πρώην Ν. Δωδεκανήσου), καθώς και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις Μονάδες Προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου (Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης), στη νήσο Σκύρο και τις τοπικές κοινότητες Ζίρου και Παλαιοκάστρου του Δήμου Σητείας, χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους εκατό (100) ευρώ.

Ακολουθεί η τροπολογία: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/11663337.pdf


Η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών