ΟΧΙ στο αντιλαϊκό κι αντεργατικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Posted by DEKA on Τρίτη, Ιουνίου 08, 2021

 

 

H Κυβέρνηση απομονωμένη, αυτές τις μέρες εισάγει προς ψήφιση στη Βουλή το λεγόμενο νομοσχέδιο που αφορά τη ρύθμιση εργασιακών και συνδικαλιστικών ζητημάτων.

Η Δ.Ε.Κ.Α τοποθετείται με τη πλευρά του μετώπου του κόσμου της εργασίας, θα βρίσκεται στις 10 του Ιούνη στο δρόμο του αγώνα και καλεί κάθε εργαζόμενο στην  υπεράσπιση κεκτημένων δικαιωμάτων δεκαετιών ουσιαστικά για μια στοιχειωδώς  αξιοπρεπή ζωή.

 Η απορρύθμιση του χρόνου εργασίας, η απελευθέρωση των απολύσεων και το ξήλωμα του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982 που κυριαρχούν στο νομοσχέδιο, δεν αφήνουν περιθώρια για ερμηνείες.

Άλλωστε εμείς ως εργαζόμενοι αστυνομικοί αναγνωρίζουμε στις εισαγόμενες "ρυθμίσεις" το υφιστάμενο για εμάς ελαστικό πλαίσιο διευθέτησης του ωραρίου εργασίας. Κάθε ελαστικότητα, κάθε "διευθέτηση", κάθε θολό σημείο που παραπέμπει σε διαπραγματεύσεις, συμφωνίες μεταξύ εργοδοτών, προϊσταμένων- διοικήσεων, οδηγεί στην  πλήρη καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, την απλήρωτη υπερεργασία, τη απορρύθμιση κάθε οικογενειακού προγραμματισμού. Γνώριμη σε εμάς  επίσης η περιστολή του δικαιώματος στη διεκδίκηση με την απαγόρευση ουσιαστικά στο δικαίωμα στην απεργία.

Μέσα σε ένα  δυστοπικό περιβάλλον υγειονομικής κρίσης, γενικότερης περιστολής δικαιωμάτων και με την επισφάλεια σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής επιχειρείται η πιο βάρβαρη επίθεση στο κόσμο της εργασίας. Η ενότητα και η αγωνιστικότητα είναι απαραίτητη όσο ποτέ για την απόκρουση και ανατροπή αυτών των  καταστροφικών πολιτικών.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια κατα τόπους αλλά και το δευτεροβάθμιο όργανό μας την ΠΟΑΣΥ και κάθε συνάδελφο-ισσα ξεχωριστά, να σταθούν δίπλα στους υπόλοιπους εργαζόμενους, στους νέους και στις νέες  δίνοντας το παρών στο παλλαϊκό μέτωπο των απεργιακών κινητοποιήσεων της 10ης Ιούνη.

 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

.