Δ.Ε.Κ.Α: Για να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια

Posted by DEKA on Παρασκευή, Οκτωβρίου 29, 2021
Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

εκλεγμένες-οι αντιπρόσωποι ανά την Ελλάδα.

 

Το πραγματικό διακύβευμα αυτού του συνεδρίου δεν είναι αν θα εκλεγεί ο τάδε ή ο δείνα, αλλά αν οι αντιπρόσωποι με τη στάση μας, ή με την ανοχή μας, θα δώσουμε λευκή επιταγή στην απερχόμενη διοίκηση να βάλει ταφόπλακα στον συνδικαλισμό, στη διεκδίκηση, στη δημοκρατία.

 

Αν θα υπάρχουν φωνές αντίστασης, στη ζοφερή καθημερινότητα που ξεδιπλώνεται μέρα με τη μέρα για τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας της οποίας είμαστε αναπόσπαστο μέρος. Γιατί η φτωχοποίηση δεν εξαιρεί κανέναν μας, το αυξημένο κύμα ακρίβειας καθιστά δύσκολη εξίσωση του αγώνα για επιβίωση για όλους μας, γιατί και ο αστυνομικός εξουθενώνεται το ίδιο με την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

 

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, όπως γίνεται ξεκάθαρο η συνδιαλλαγή με την εξουσία, που σαν στρατηγική αναμφισβήτητα έχει υιοθετήσει η ΠΟΑΣΥ, το μόνο που μπορεί να εισφέρει είναι προνόμια για αυτούς τους λίγους μετρημένους στα δάχτυλα, το απερχόμενο Προεδρείο και την κλειστή παρέα του, ακριβώς επειδή βάζουν πλάτη, στα σχέδια για την εξαθλίωση όλων των υπολοίπων.

 

Αυτή είναι η μόνη επιδίωξη της απερχόμενης διοίκησης, η προσωπική διάσωση και έχει ξεδιπλωθεί τόσο απροκάλυπτα καθ' όλη τη διάρκεια της παρούσας θητείας που ήταν οπισθοδρομική για τον Οργανισμό μας και για τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας.

Ποιος μπορεί να δικαιολογήσει την απόλυτη υποταγή του προεδρείου, που εδώ και σχεδόν τρία χρόνια δεν έχει οργανώσει ούτε μια συλλογική διαμαρτυρία, έστω και συμβολική, ενάντια στη κυβερνητική πολιτική για την αστυνομία;

 • Καμία κινητοποίηση και διαμαρτυρία με πρόταγμα αυξήσεις στους άθλιους μισθούς μας που δεν φτάνουν ούτε για να αγοράσουμε τα βασικά στα παιδιά μας.
 • Κανένας αγώνας για κατάργηση της άδικης εισφοράς αλληλεγγύης, από μια κυβέρνηση που χαρίζει την ίδια στιγμή εκατομμύρια σε φοροαπαλλαγές σε funds, στους μεγαλοεπιχειρηματίες και ολιγάρχες.
 • Καμία κινητοποίηση και διαμαρτυρία για επαναφορά των δώρων για τους εν ενεργεία και συνταξιούχους συνάδελφους μας.
 • Καμία κινητοποίηση και διαμαρτυρία για την πλήρη καταβολή του βοηθήματος ΒΟΕΑ στους δικαιούχους συνάδελφους που ζητούν για τα παιδιά τους χρήματα που έχουν καταβάλει.
 • Φάγαμε αμάσητες τις καταργήσεις των οργανικών θέσεων και τις προσλήψεις εκτός Πανελληνίων.
 • Αναίμακτα πέρασε άλλο ένα αντισυνταγματικό μισθολόγιο.
 • Χωρίς καμία αντίσταση αποψιλώθηκαν τα αστυνομικά Τμήματα και άλλες κρίσιμες υπηρεσίες στο όνομα του δόγματος της Κυβέρνησης.
 • Καμία κινητοποίηση και διαμαρτυρία για ένα δίκαιο κώδικα εσωτερικών μεταθέσεων και αξιοκρατία στις αποσπάσεις την στιγμή που κάποιοι εργατοπατέρες χτίζουν καριέρες από τα ρουσφέτια και τις διώξεις σε συναδέλφους.
 • Καμία κινητοποίηση και διαμαρτυρία για γιατρούς υπηρεσίας στις διευθύνσεις και δωρεάν rapid test για ανεμβολίαστους αστυνομικούς που  τα πληρώνουν κάθε βδομάδα από το μισθό τους.
 • Ελάχιστες παρεμβάσεις για την πλήρη απουσία μιας σύγχρονης και δια βίου εκπαίδευσης, αντάξια του ρόλου και της αποστολής μας, βασικό στοιχείο για το επίπεδο και την ασφάλεια της εργασίας μας.
 • Όσο είδατε έκτακτο επίδομα για τις συνθήκες εργασίας μας στο κορονοϊό, τόσο θα δείτε στις τσέπες σας για το επικίνδυνο…

 

Θα μπορούσαμε καλοπροαίρετα να κάνουμε λόγο για ανικανότητα.

 

Προ ολίγων ημερών όμως θαυμάσαμε την ικανότητά της να φέρει απο κοινού με την κυβέρνηση τροπολογία με την οποία επιχειρεί να καταφέρει όσα ποτέ δεν θα τους επέτρεπε η ίδια η ψήφος των συναδέλφων. Να αφανίσουν κάθε φωνή που αναδεικνύει τις μεθοδεύσεις τους και να ενταφιάσουν το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Είναι τεράστια η ευθύνη μας. Ας αναλογιστούμε όλοι γιατί μας εμπιστεύτηκαν, τον καθένα μας ξεχωριστά δεκάδες συνάδελφοι.

Για τον ενδοτισμό, τη σκοτεινή συνδιαλλαγή, την αναξιοκρατία, το ωμό ξεπούλημα κεκτημένων και διεκδικήσεων ή αντίθετα για την αγωνιστικότητα, τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία;


 

Μαζί με τη Δ.Ε.Κ.Α  για συνδικαλιστική και αγωνιστική αξιοπρέπεια!