32o Συνέδριο: Οι ηγεσίες μαζί, ο αστυνομικός μόνος;

Posted by DEKA on Σάββατο, Απριλίου 02, 2022

Το 32ο Συνέδριο της ΠΟ.ΑΣ.Υ  διεξήχθη  σε μία περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας δίνει αγώνα για την επιβίωση , μέσα στο ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που η διεθνής συγκυρία αλλά και η κυβερνητική διαχείριση, έχουν διαμορφώσει. Σε μία περίοδο , που η δραματική εγκατάλειψη υπηρεσιών και προσωπικού, όπως έχει αποτυπωθεί μέσω ανακοινώσεων της παράταξης μας αλλά και πρωτοβάθμιων σωματείων,  έχει επιφέρει πρωτόγνωρη εντατικοποίηση της εργασίας και ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών. Σε μία περίοδο που πολλοί συνάδελφοι μας χαρακτηρίζουν ως μια από τις χειρότερες που έχουν βιώσει. 

 Αυτή είναι η πραγματικότητα που επικρατεί εκτός των θυρών του συνεδρίου. Εντός των θυρών όμως αντικρίσαμε μια άλλη πραγματικότητα. Το συνέδριο μονοπωλήθηκε από φιλοφρονήσεις ,  αλληλοσυχαρίκια και  διθυράμβους μεταξύ πολιτικής, φυσικής και συνδικαλιστικής ηγεσίας για όλα τα καλά που έχουν πετύχει !

Οι εικόνες αυτές ,του σφιχτού εναγκαλισμού συνδικαλιστικής και πολιτικής ηγεσίας , αποκαλύπτουν τις πραγματικές στοχεύσεις της κατάργησης της απλής αναλογικής, που επικυρώθηκε με τροποποίηση  του καταστατικού από το 32ο Συνέδριο. Επιδιώκουν με τη φίμωση όλων των υγιών συνδικαλιστικών φωνών, να γίνουν κανόνας :

-Συνέδρια φιέστες με συμμετοχή χειροκροτητών από τα οποία με τη μεθόδευση  του ενιαίου ψηφοδελτίου,  θα αποκλείονται όσοι θέλουν πραγματικά να συνδικαλιστούν.

-Συνέδρια από  τα οποία θα έχουν εξοβελιστεί οι ενοχλητικές για τις επιδιώξεις φυσικής, πολιτικής και συνδικαλιστικής ηγεσίας, πραγματικές αγωνίες των αστυνομικών για τη δουλειά και τη ζωή τους.

-Σωματεία απολύτως ελεγχόμενα και χειραγωγούμενα, που οι μόνες διεκδικήσεις τους θα αφορούν αποκλειστικά πλέον την κατάληψη θέσεων που εξασφαλίζουν προνόμια και απαλλαγές.

-«Συνδικαλιστές» σε ρόλο κομπάρσου και κλακαδόρου που θα  είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τα δικαία αιτήματα των αστυνομικών για ίδιον όφελος.

Οι αντιπρόσωποι της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι όσες διώξεις κι αν επιχειρηθούν , όσες μεθοδεύσεις φίμωσης κι αν υλοποιηθούν, εμείς δε θα σωπάσουμε, δε θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο. Δε θα σωπάσουμε γιατί θεωρούμε εξευτελιστικό το γλείψιμο στις ηγεσίες την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μας και των συμπολιτών μας δεινοπαθεί. Όπως δε θα σωπάσουν και οι χιλιάδες συνάδελφοι μας που εργάζονται σε καθημαγμένες υπηρεσίες, με δεκάδες χαμένες ημερήσιες αναπαύσεις, χωρίς εβδομαδιαία υπηρεσία, με πενιχρούς μισθούς, με απλήρωτη υπερεργασία και εξευτελιστική αποζημίωση της νυχτερινής βάρδιας όταν αυτή πληρώνεται αλλά και ανεπαρκή υλικοτεχνικό εξοπλισμό, που βιώνουν στο πετσί τους την αναξιοκρατία, τον αυταρχισμό και την αδιαφορία. Από κοινού θα συνεχίσουμε τη μάχη απέναντι σε κάθε κρίκο της συμπαιγνίας ακόμη πιο σθεναρά σε σχέση με πριν.

Η εφαρμογή του νόμου θα είναι βραχύβια, όπως έδειξε και η δέσμευση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ  ΚΚΕ  και του ΜΕΡΑ 25 στη Βουλή  την οποία και χαιρετίζουμε (όπως χαιρετίζουμε  την κατηγορηματική   επίσης  δέσμευση του  Αναπληρωτή  Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΑ-ΠΣ, Βουλευτή κ. Διονύση ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ, του Γραμματέα  του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλη ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ, και του Βουλευτή του ΚΚΕ κ. Γιάννη ΔΕΛΛΗ)  Οι παθογένειες όμως είναι χρόνιες. 

Παράλληλα με τον αγώνα για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών δεσμευόμαστε ότι θα αναζητήσουμε και θα διεκδικήσουμε όλες τις δικλείδες ασφαλείας που θα αποτρέπουν την αναβίωση παρόμοιου συνδικαλιστικού εκφυλισμού και τρόπους εξυγίανσης της λειτουργίας του αστυνομικού συνδικαλισμού.

 

                                                 Η Γραμματεία της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών