Για την τραγωδία της Πύλου

Posted by DEKA on Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2023



Τα μέλη της Δ.Ε.Κ.Α. (Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών) εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου, με τους δεκάδες νεκρούς συνανθρώπους μας και τους εκατοντάδες που αγνοούνται, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά, με αυξανόμενο διαρκώς τον αριθμό τους.

Στο μεγάλο δράμα των ξενιτεμένων για ένα κομμάτι ψωμί δεν χωρούν δεύτερες σκέψεις και κυνισμός. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι τα θύματα και όχι οι θύτες.Οι ηγεσίες του πολιτισμένου κόσμου να αναγνωρίσουν την Αλήθεια και τα πραγματικά αίτια του δράματος. Η φτώχια, τα αντιδημοκρατικά καθεστώτα και οι πόλεμοι στις χώρες προέλευσης έχουν την δική τους υπογραφή. Η ατολμία της ευρωπαϊκής αλλά και της εθνικής πολιτικής, για τη συνεπή ανθρωποκεντρική διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών οδηγούν, αποδεδειγμένα δυστυχώς, όχι μόνο σε επικίνδυνους, αλλά και σε θανάσιμους χερσαίους και θαλάσσιους δρόμους. Μαζί με όλον τον κόσμο παρακολουθούμε με αγωνία την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, από τα στελέχη του Λιμενικού σώματος και ελπίζουμε να σωθεί ο κόσμος.Υπόδειγμα μας ο αποβιώσας το 2018 λιμενικός Κυριάκος Παπαδόπουλος καθώς εκπλήρωνε τα καθήκοντά του με ανθρωπιά, υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνηση. Ο Παπαδόπουλος κατέστη σύμβολο των αγώνων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση αμέτρητων ταλαιπωρημένων και απελπισμένων ανθρώπων που διέτρεχαν κίνδυνο πνιγμού στα νερά του Αιγαίου την περίοδο 2015-2016.

Ζητούμε από το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων της Ελλάδας να παλέψουν τόσο μέσα στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη και διεθνώς, για την έμπρακτη εφαρμογή της προστασίας της ζωής των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο και έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας.


Τα μέλη της  Δ.Ε.Κ.Α (Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών)