ΔΕΚΑ: Ανησυχία και προβληματισμός

Posted by DEKA on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023

Ενσωματωμένη εικόνα

Η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία της και τον έντονο προβληματισμό για την αύξηση που παρατηρείται σε περιστατικά καταδιώξεων με τραγική κατάληξη.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για μετεκπαίδευση του συνόλου των συναδέλφων μας παραμείνουν ανεκπλήρωτες, την ίδια στιγμή που "εύκολες" και λαϊκίστικες πολιτικές μηδενικής ανοχής επιφέρουν την απόλυτη σύγχυση στους σκληρά εργαζόμενους συναδέλφους μας, με αποτέλεσμα να είναι συχνές πλέον οι παραβιάσεις των κανόνων εμπλοκής, με θανάσιμο κίνδυνο για τους ίδιους , αλλά και για τους πολίτες.

Η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων μας επιθυμούν και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να εκτελούν τα καθήκοντα τους με το μέγιστο επαγγελματισμό , σε περιβάλλον κοινωνικής ειρήνης, και να απολαμβάνουν την αναγνώριση από την πολιτεία και την κοινωνία. Απαιτούμε εκ μέρους τους, έστω και αυτές οι ανεπαρκείς κατά τη γνώμη μας εξαγγελίες για επανεκπαίδευση, να μετουσιωθούν σε πράξη χωρίς καμιά χρονοτριβή, με έμφαση στην πιστή τήρηση του νομικού πλαισίου. Από τη στιγμή όμως που το στάτους εκπαίδευσης των νεοπροσληφθέντων αντί να αναβαθμίζεται, υποβαθμίζεται όπως διαπιστώσαμε με τις ταχύρρυθμες προσλήψεις με μηδαμινή εκπαίδευση, του προηγούμενου διαστήματος πολύ φοβόμαστε ότι θα παραμείνουν ανέξοδες υποσχέσεις καθώς αμφιβάλουμε αν , με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας,έχουμε τις ίδιες στοχεύσεις.

Πρωτίστως όμως απαιτείται να επανιεραρχηθεί στο δημόσιο λόγο , στις υπηρεσιακές εντολές, στις διαταγές,στα πρωτόκολλα ενεργειών ως πρώτιστη και ύψιστη προτεραιότητα η προστασία της ζωής όλων, των συναδέλφων μας και των πολιτών.


                                                                                                                                                                   Η Γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α