Η αστυνομία σκέφτεται τον κοινωνικό διαμεσολαβητή- διαπραγματευτή στις διαδηλώσεις - ''Τα ΜΑΤ, ΜΑΤ και οι ΥΜΕΤ, ΥΜΕΤ''

Posted by DEKA on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2017

Το δομικό ανασχηματισμό της αστυνομίας και σε επίπεδο φιλοσοφίας και σε διαρθρωτικό επίπεδο ώστε ν' ανακαθοριστεί η σχεση με την κοινωνία και τον πολίτη, εξετάζει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, εξετάζεται το ενδεχόμενο να εκπαιδευτούν ως κοινωνικοί διαμεσολαβητές για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και για τις διαδηλώσεις 4 αξιωματικοί -ίσως και μεταξύ των 28 νέων διαπραγματευτών που πρόκειται να παρουσιαστούν σήμερα- προκειμένου να "διαπιστευθούν" στα συνδικάτα και στα σωματεία των εργαζομένων και των πολιτικών κινημάτων.

Στόχος είναι, σε κάθε εκδήλωση να παρίστανται στον χώρο με πολιτική περιβολή και να γνωρίζουν στους διοργανωτές των κινητοποιήσεων τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, όπως επίσης και να μεταφέρουν τις ε΄ντολές του κέντρου επιχειρήσεων για το μέχρι που μπορούν να φτάσουν, ούτως ώστε να μην υπάρξει αστυνομική αντίδραση.

Οι ίδιοι, θ' αναλάβουν να οδηγούν τις αντιπροσωπευτικές επιτροπές αγώνα σε απευθείας επικοινωνία με τους θεσμικούς εκπροσώπους, είτε πρόκειται για Μαξίμου, είτε Βουλή, ή υπουργεία, προκειμένου να γίνονται γνωστά τα αιτήματα και να κατατίθενται τα ψηφίσματα, κερδίζοντας έτσι πολύτιμο από τον χαμένο σήμερα χρόνο που μεσολαβεί με τις χρονοβόρες διαπραγματεύσεις και ατέρμονες συνενοήσεις, μέσα στον οποίο πολλές φορές ανάβει η σπίθα της έντασης.

Ο κοινωνικός διαμεσολαβητής προορίζεται ν' αποτελέσει σημαντικό κρίκο μέσα στην αλληλουχία της ανασύστασης των δυνάμεων. Μιλώντας στο bloko.gr στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι μια τέτοια ρηξικέλευθη καινοτομία, θα φέρει αυτόματη ανακατανομή της μορφής και των δράσεων στους κόλπους της ΔΑΕΑ.

Στόχος είναι να σταματήσουν οι έξοδοι των ΜΑΤ ως δυνάμεις μέτρων τάξης και ν' ανακτήσουν την ετυμολογική σημασία τους ως σχηματισμοί αποκατάστασης της τάξης. Αυτό σημαίνει "εγκλεισμό" στα στρατόπεδα και εκπαίδευση και ενεργοποίηση τους μόνο όταν η κατάσταση σε μια διαδήλωση ή οπουδήποτε αλλού ξεφύγει από τον έλεγχο. Αυτό όμως σημαίνει, όπως "παρετυμολογείται" από τους ίδιους αξιωματούχους, "πως όταν δοθεί εντολή για παρέμβαση των ΜΑΤ, θα ξέρει ο κάθε υπουργός, ο κάθε πρωθυπουργός, ο κάθε πολιτικός και ο κάθε πολίτης όπως και ο διαδηλωτής, ότι ξεπεράστηκαν τα όρια και πως οι περιστάσεις ευλογούν κι επιβάλουν την ενεργοποίηση του μονοπωλίου της κρατικής βίας". Αυτό επίσης σημαίνει, ότι και οι δμοιρίες ΥΜΕΤ θα ανακτήσουν το νόημα της ορολογίας που προβλέπει ο τίτλος τους ως υποδιεύθυνση μέτρων τάξης.πηγή: www.bloko.gr