ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ!!

Posted by DEKA on Σάββατο, Φεβρουαρίου 25, 2017




Του ΚΟΨΑΥΤΗ Σπύρου*,
Από χτες το απόγευμα ενημερώθηκα από τον Ταξίαρχο της Α.Δ. κ. ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο ότι η εφαρμογή των διατάξεων του νέου Π.Δ. 7/2017 που αφορούν στην εκ θεμελίων τροποποίηση της δομής της Άμεσης Δράσης θα είναι άμεση. 

 Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτοί που εισηγήθηκαν αυτές τις αλλαγές δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ στην Α.Δ., δεν έχουν μπει ποτέ σε περιπολικό της Α.Δ. και δεν έχουν βρεθεί ποτέ σε πρωινή συγκέντρωση της αλλαγής. Ο μόνος λόγος που αυτή η Υπηρεσία είχε ανέκαθεν τόσες επιτυχίες είναι η έντονη συναδελφικότητα και η συνοχή των συναδέλφων που σαν γροθιά μέρα-νύχτα αντιμετωπίζουν το κοινό έγκλημα. 

Αλλά πέρα από το συναισθηματικό κομμάτι, που μόνο ένας Αμεσοδρασίτης μπορεί να νιώσει και να κατανοήσει, υπάρχει και το καθαρά ορθολογικό. 

Η Άμεση Δράση αυτή τη στιγμή με τα περιπολικά και τις Ομάδες Ζήτα και ΔΙ.ΑΣ. έχει επωμιστεί το δύσκολο της εμφανούς αστυνόμευσης λειτουργώντας τα όσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά με στόχο και κύριο μέλημα την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες, στην κοινωνία. 

Μου φαίνεται, λοιπόν, παράλογο, αντί να ενισχυθεί με περισσότερα οχήματα και προσωπικό, να δημιουργείται με το νέο Π.Δ. πλήθος νέων επιτελικών θέσεων. Και ενώ αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας και των ίδιων των αστυνομικών αλλά και «βούληση» της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας είναι το να βγουν οι αστυνομικοί έξω από τα γραφεία, το να βγουν οι αστυνομικοί ξανά στο δρόμο δίπλα στον πολίτη, την ίδια στιγμή κινούμαστε εντελώς προς την αντίθετη πλευρά. 

Άλλωστε στο παρελθόν μια προσπάθεια κατακερματισμού της Α.Δ. που επιχειρήθηκε με τα Τ.Α.Δ. απέτυχε παταγωδώς. 

Το συμπέρασμα και το ζητούμενο είναι ένα. Η Άμεση Δράση πρέπει να είναι δυνατή και ευέλικτη. Πρέπει να παγώσει άμεσα η εφαρμογή των επίμαχων διατάξεων του νέου Π.Δ. . Η Άμεση Δράση πρέπει να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό και μέσα για το καλό προς όφελος της κοινωνίας!!!!!!!! 

ΚΟΨΑΥΤΗΣ Σπύρος*
Υπαστυνόμος Α’
Αντιπρόσωπος ΕΝ.ΑΞΙ.Α.στην Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
 Μέλος της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών (Δ.Ε.Κ.Α.)