Με ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάστηκε από την Υπηρεσία Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας το μουσικό έργο «Σαν παλιό σινεμά»

Posted by DEKA on Τρίτη, Μαΐου 30, 2017

Με ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάστηκε χθες (Σάββατο, 27 Μαΐου 2017) το απόγευμα, το μουσικό έργο «Σαν παλιό σινεμά», στο κατάμεστο θέατρο PIERCE του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, στην Αγία Παρασκευή.

Εκατοντάδες θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια διαφορετική μουσική παράσταση από την Υπηρεσία Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία πλαισίωσαν οι τραγουδιστές Κατερίνα Σκρέκη και Νίκος Ρουσσάκης. Την εκδήλωση παρουσίασε ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης.
Το μουσικό έργο «Σαν παλιό σινεμά» περιελάμβανε αποσπάσματα μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών της χώρας μας και του εξωτερικού, κατά τη διάρκεια των οποίων η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας αναπαρήγαγε την «θεματική» μουσική των ταινιών, ενορχηστρωμένη με ξεχωριστό τρόπο, από μουσικούς της.
Στην έναρξη της εκδήλωσης, στο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Με ιδιαίτερη τιμή, χαρά και ικανοποίηση σας καλωσορίζω σε αυτόν τον διαχρονικά φιλικό χώρο του Αμερικανικού Κολλεγίου, ένα χώρο ζεστό και φιλόξενο. Η αισθητική του ταιριάζει απόλυτα στην αποψινή βραδιά, γιατί απόψε, σε αυτή την πραγματικά όμορφη μεγάλη μας παρέα, δεν πρόκειται να κουβεντιάσουμε ούτε για την καθημερινότητα, την αστυνομική πραγματικότητα με το διαρκές στρες, τις στιγμές του κινδύνου και της αγωνίας, τα μικρά ή μεγάλα ανθρώπινα προβλήματα, ούτε για την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουμε, ούτε για τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς μας.
Απόψε βρισκόμαστε εδώ για να ξεχάσουμε, έστω για λίγο, την καθημερινότητά μας, να απωθήσουμε από τη σκέψη μας και την ψυχή μας αυτά που μας στεναχωρούν και μας βαραίνουν.
Να αφήσουμε τον εαυτό μας να ταξιδέψει... Καπετάνιος σε αυτό το ταξίδι θα είναι η Υπηρεσία Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας. Μέσα από τις μουσικές επιλογές και εκτελέσεις της θα δώσει τη δυνατότητα σε εμάς τους μεγαλύτερους να θυμηθούμε και να νοσταλγήσουμε τα χρόνια της νιότης και της αμεριμνησίας και στους νεότερους να ακούσουν και να αγαπήσουν μελωδίες και ήχους που αντιπροσωπεύουν μια πολύ μεγάλη χρονικά κινηματογραφική και μουσική περίοδο, γιατί τα τραγούδια που θα ακούσουμε από την μπάντα αφορούν τραγούδια που ακούσαμε και αγαπήσαμε μέσα από τις ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές ταινίες.
Ας δούμε λοιπόν, ας γνωρίσουμε επιτρέψτε μου, το άλλο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ας αφήσουμε το στερεότυπο του αστυνομικού, που ενδεχομένως όσοι βρίσκονται εκτός του αστυνομικού χώρου έχουν σχηματίσει την άποψη του αυστηρού, του σκληρού, ίσως και του ασυγκίνητου εφαρμοστή του νόμου.
Ας προσεγγίσουμε την πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που ορίζει πως όλοι, αστυνομικοί και ιδιώτες, ένστολοι και μη, εκδηλώνουν τη χαρά και τη λύπη τους, βιώνουν τα συναισθήματά τους, έχουν τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις τους, έχουν τις ευαισθησίες, τα πάθη και τις αδυναμίες τους.
Με λίγα λόγια όλοι είμαστε απλά άνθρωποι και ως άνθρωποι έχουμε την ανάγκη της μικρής αυτής αλλά εξαίσιας ελπίζω ψυχικής ανάπαυλας, που μόνο η μουσική μπορεί να προσφέρει.
Ολοκληρώνοντας επιτρέψτε μου αυτές τις απλές σκέψεις, να ευχαριστήσω από καρδιάς:
  • τον Προϊστάμενο και τα μέλη της Υπηρεσίας Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας, όχι για την αποψινή μόνο βραδιά αλλά για την εξαιρετικά πλούσια κοινωνική δράση, που ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα αναπτύσσει,
  • τη Διεύθυνση Επικοινωνίας του Αρχηγείου και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης,
  • για την ανιδιοτελή συνεισφορά του στην πρωτοβουλία μας, τον παρουσιαστή της εκδήλωσης, γνωστό σε όλες και σε όλους, Γιώργο Καπουτζίδη,
  • τους τραγουδιστές, κυρία Κατερίνα Σκρέκη και κύριο Νίκο Ρουσσάκη που θα συνοδεύσουν την μπάντα μας,
  • τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αμερικανικού Κολλεγίου για την παραχώρηση, για ακόμη μία φορά, του εξαιρετικού αυτού χώρου και για τη δυνατότητα που μας δίνουν να τον μετατρέψουμε μουσικά αυτό το βράδυ σε παλιό σινεμά και
  • βεβαίως όλους εσάς που θελήσατε να μοιραστείτε μαζί μας αυτό το βραδινό μουσικό ταξίδι.
Σας ευχαριστώ πολύ.»
Ακολούθως, στο χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας, Δημήτρης Αναγνωστάκης, επεσήμανε τα ακόλουθα:
«Το πρώτο στοιχείο, η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι μόνο καταστολή, η Ελληνική Αστυνομία πρωτίστως είναι κοινωνική αποστολή, πολυεπίπεδη, πολυεθνική κοινωνική αποστολή. Ένα κομμάτι αυτής της κοινωνικής αποστολής και συμβολής είναι η σημερινή εκδήλωση, που δεν είναι αποσπασματική, δεν είναι τυχαία. Είναι προϊόν μόχθου, κούρασης, κόπου, επίπονης προσπάθειας αυτών των ανθρώπων, που θερμά σας παρακαλώ για ένα χειροκρότημα, γιατί το αξίζουν.
Το δεύτερο στοιχείο που θα ήθελα να προσθέσω κ. Καπουτζίδη - θέλω και εγώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την συμμετοχή σας σε αυτή την εκδήλωση - το δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με το να αποδείξουμε στους Έλληνες πολίτες ότι δεν έχουμε απόσταση, ότι είμαστε πραγματικά δίπλα τους. Ότι η Ελληνική Αστυνομία, η γυναίκα και ο άντρας αστυνομικός είναι για τον Έλληνα πολίτη και ιδιαίτερα για τον φτωχό Έλληνα πολίτη που δοκιμάζεται, που δεν χρειάζεται να πω γιατί δοκιμάζεται.
Αυτό λοιπόν το χτίζουμε μέρα - μέρα. Δεν είναι καθόλου τυχαία, και το λέω για όσους δεν το γνωρίζουν, η μεγάλη αποδοχή που έχει ο ένστολος στην ελληνική κοινωνία. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι μετρήσεις της κοινής γνώμης, το λένε οι δημοσκοπήσεις πολύ απλά, 70-75% αποδοχή έχει η στολή σας αλλά είναι στο χέρι μας, είναι στο χέρι σας να το μεγαλώσουμε αυτό το ποσοστό και να γίνει αντιληπτό ότι είμαστε πραγματικά δίπλα και όχι απέναντι σας.
Τρίτο και τελευταίο, για να μη κουράζω, τα τελευταία 2 - 2,5 χρόνια που έχω την τιμή και τη χαρά να είμαι συνοδοιπόρος με αρκετούς από τους παρισταμένους και ιδιαίτερα με τον Αρχηγό σας, με τον Αρχηγό μας, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, βάλαμε ένα στοίχημα.
Να ανοίξουμε πολλά ζητήματα, όχι γιατί είμαστε νάρκισσοι, όχι γιατί έχουμε μία ματαιοδοξία ώστε να τα καλύψουμε όλα, αλλά για να δεσμεύσουμε τους επόμενους. Για να δώσουμε τη δυνατότητα κάποιοι καλύτεροι από εμάς πιο αποτελεσματικοί από εμάς να πάνε ακόμη ένα βήμα μπροστά την Ελληνική Αστυνομία.
Εύχομαι λοιπόν σήμερα το ταξίδι μας να είναι συναρπαστικό, που θα είναι, οι μουσικές να μας ταξιδέψουν και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας σε μία άλλη εκδήλωση σε μία άλλη πόλη.»
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος (Λ.Σ.) Σταμάτιος Ράπτης, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Αμερικανικού Κολλεγίου, Παναγιώτης Κιουβρέκης και ο ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος
Παραβρέθηκαν επίσης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγος (Ε.Κ.) Πηνελόπη Μηνιάτη, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος (ΥΓ.) Ηλίας Μαλεβίτης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος, Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου, Διευθυντές αυτοτελών κεντρικών υπηρεσιών και Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Τη μουσική παράσταση παρακολούθησαν ακόμα ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Αρχιφύλακας Γρήγορης Γερακαράκος, συνοδευόμενος από εκπροσώπους Πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών Ενώσεων της Αττικής, εκπρόσωποι ενώσεων απόστρατων και απόστρατοι αστυνομικοί.
Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό με τις οικογένειες του καθώς και πλήθος κόσμου.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στον εκπρόσωπο του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Αμερικανικού Κολλεγίου, Παναγιώτη Κιουβρέκη, στους τραγουδιστές Κατερίνα Σκρέκη και Νίκο Ρουσσάκη καθώς και στον ηθοποιό και παρουσιαστή της βραδιάς Γιώργο Καπουτζίδη.
Η μουσική παράσταση προκάλεσε τα κολακευτικά σχόλια των θεατών για την άρτια εκτέλεση των μουσικών ενορχηστρώσεων από την Υπηρεσία Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας και τους καλλιτέχνες τραγουδιστές, την επιλογή του ρεπερτορίου και γενικότερα για το επίπεδο της οργάνωσης και παρουσίασης. 

(Παρουσίαση - αφιέρωμα στην Υπηρεσία Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Αστυνομική Ανασκόπηση