''Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι''

Posted by DEKA on Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2017
16 Ιουνίου 2017 

 Αμφιταλαντευτήκαμε αν το ύφος αυτής της ανακοίνωσης θα έπρεπε να έχει σαρκαστική διάθεση, αν θα έπρεπε να εκφράζει την απογοήτευση των συναδέλφων μας για τον κατήφορο του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας ή το θυμό τους για την περαιτέρω στοχοποίηση που υφιστάμεθα ως κλάδος λόγω μιας απόφασης που πάρθηκε, από ποιους άραγε, σε ποια όργανα και με ποια νομιμοποίηση; Ο λόγος για την... “εκδήλωση” που έχει προγραμματιστεί (;;;;;) στην Πλατεία Εξαρχείων!

 Η αλήθεια είναι πως δε θα μπαίναμε καν στον κόπο να απαντήσουμε, αν δεν ήταν τόσο βαριά η ηθική ευθύνη να ξεκαθαρίσουμε προς την κοινωνία, κατά κύριο λόγο, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων Αστυνομικών επιθυμεί να δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής ομαλότητας, αλλά και να ασκεί το λειτούργημα της μέσα σε αυτές.
 Δε θα ασχολούμασταν καν με το Προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., εάν η πρωτοβουλία του (;;;) δεν υπερέβαινε ακόμα και τα δικά του εσκαμμένα, καθώς ακόμη κι αν την αντιμετωπίσει κανείς με τις πιο αγαθές προθέσεις, ακόμη και με πολλαπλές αναγνώσεις, η δράση (;;;) αυτή δε διαφαίνεται να μπορεί να παράγει οιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα για την αστυνομία, παρά μόνο την επιπλέον έκθεση σε κίνδυνο των εργαζομένων που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Όσον αφορά δε τον κοινωνικό της αντίκτυπο, το μόνο που φαίνεται να κάνει είναι να οξύνει πάγιες υποβόσκουσες κοινωνικές αντιπαραθέσεις, με την ενεργοποίηση φοβικών αντανακλαστικών και κοινωνικού αυτοματισμού, των οποίων πιθανές συνέπειες ευχόμαστε να μη βιώσουν στο πετσί τους όσοι ζουν και δραστηριοποιούνται σε πολύπαθες η αλήθεια είναι γειτονιές του κέντρου, αλλά και οι συνάδελφοι μας.
 Μακάρι αυτή η κίνηση να αποτελούσε ακόμα ένα ανέξοδο επικοινωνιακό πυροτέχνημα, από όσα μας έχει συνηθίσει το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας. Πολύ φοβούμαστε ότι δεν είναι έτσι. Από τη στιγμή που επέλεξε να κινηθεί σε άλλες ατραπούς, θεωρούμε ότι είναι χρέος κάθε υγιούς Αστυνομικού να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων σε όλες τις Ενώσεις. Και αποτελεί ύψιστο καθήκον μας, ως μειοψηφία, τα μέλη της Δ.Ε.Κ.Α. να αντιταχθούμε σε όλα τα όργανα που συμμετέχουμε σε παρόμοιες πρακτικές που εξυπηρετούν σκοπιμότητες ακραίων κύκλων. 


Η Γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α.