Αμεση μέριμνα για τους πλημμυροπαθείς πολίτες και συναδέλφους

Posted by DEKA on Σάββατο, Νοεμβρίου 18, 2017


Στις δύσκολες αυτές ώρες για τους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Δυτικής Αττικής, αλλά και της Σύμης, η σκέψη όλων μας είναι μαζί τους. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.


Η πολιτεία οφείλει να πάρει άμεσα όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ταχύτερη επούλωση των “πληγών” των συνανθρώπων μας μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί συνάδελφοι μας.

Καλούμε την Φυσική ηγεσία της Αστυνομίας να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε :

α) Να ληφθεί μέριμνα με τη διάθεση επιπλέον δυνάμεων στις πληγείσες περιοχές αλλά και υλικοτεχνική ενίσχυση ώστε ο μηχανισμός της Αστυνομίας να στηρίξει αποτελεσματικά τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

β) Στο πλαίσιο της μέριμνας του προσωπικού να χορηγηθεί άμεσα , κατ’ εξαίρεση, άδεια απουσίας δέκα ημερών, πέραν των προβλεπομένων, στο αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί, κατάγεται ή έχει άμεσο έννομο συμφέρον, στη νησο Σύμη καθώς και στις περιοχές του Νομού Αττικής που επηρεάστηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.(Σχετική άδεια έλαβαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2017)


γ) Να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που καθυστερούν την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων συνάδελφων από τα ταμεία αρωγής του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ ή άλλων αρμόδιων φορέων.


Τα μέλη της Δ.Ε.Κ.Α στην Εκτελεστική Γραμματεία και στο Δ.Σ της Π.Ο.ΑΣ.Υ, Μαργετάκης Μανόλης και Μπανιάς Δημήτριος, εγγράφως και θεσμικά ενημέρωσαν τα αρμόδια όργανα της Π.Ο.ΑΣ.Υ και πρότειναν την άμεση σύγκληση Εκτελεστικής Γραμματείας ή Δ.Σ , με εισαγωγή του ζητήματος αυτού προς συζήτηση και εξεύρεση λύσεων συντεταγμένα.


H Γραμματεία της Δημοκρατικής Ενωτικής Kίνησης Αστυνομικών (Δ.Ε.Κ.Α.)