Ανακοίνωση ΔΕΚΑ για τη χθεσινή συγκέντρωση στην έδρα των Υ.Α.Τ.

Posted by DEKA on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017



 Πλήθος συναδέλφων συγκεντρώθηκε χθες 09/11/2017 στην έδρα των Υ.Α.Τ. στο Γουδί, μετά από κάλεσμα των πρωτοβάθμιων ενώσεων της Αττικής για να διαμαρτυρηθούν, μετά την δολοφονική επίθεση της 06/11/2017 κατά συνάδελφων μας, στη Χαριλάου Τρικούπη, ώστε φυσική και πολιτική ηγεσία να αναθεωρήσουν άμεσα το καθεστώς φρούρησης σταθερών στόχων, που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή μας την ίδια. Γι’ αυτό πραγματοποιήθηκε πορεία με κατάληξη το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 Δυστυχώς όμως, γίναμε μάρτυρες της πολιτικής εκμετάλλευσης και της καπηλείας του αγώνα μας και της έκφρασης των αγωνιών μας από τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος έχοντας κύριο σκοπό να αποκτήσει λίγο χρόνο δημοσιότητας στα δελτία των 20.00, έφθασε τρέχοντας στη μέση της πορείας και κατευθείαν πήρε θέση στη κεφαλή της, πίσω από το πανό, ενώ οι κάμερες κατέγραφαν. 

 Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή η μικροπολιτική εκμετάλλευση δεν βοηθάει το συνδικαλισμό μας, αλλά αντίθετα τον συκοφαντεί και τον απαξιώνει. Άλλωστε ο Αντιπρόεδρος δεν είναι αυτός που επανειλημμένα έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν πιστεύει στις αγωνιστικές διεκδικήσεις και τις κινητοποιήσεις των εργασιακών ομάδων; 

 Ξεχνάμε ότι αυτός και οι πολιτικές που πρεσβεύει, την περίοδο που κυβέρνησαν προωθούσαν την άγρια καταστολή, χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ απέναντι σε άλλες εργασιακές ομάδες που αντιτίθονταν στις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ο ίδιος πρεσβεύει, αψηφώντας τους δεκάδες τραυματίες αστυνομικούς; Ξεχνάμε ότι ο κ. Γεωργιάδης συμμετείχε στην κυβέρνηση το 2012 και ψήφισε στην βουλή την κατάργηση των 6700 οργανικών θέσεων αστυνομικών, την μείωση των μισθών μας, που κρίθηκε παράνομη από το Σ.Τ.Ε. και την παύση ουσιαστικά των δαπανών για το αγαθό της ασφάλειας; Εμείς δεν ξεχνάμε! 


 Η Δ.Ε.Κ.Α. θα είναι πάντα απέναντι σε τέτοιου είδους μικροπολιτικές σκοπιμότητες γιατί μόνο πισωγυρίσμα και ζημιά κάνουν στους αγώνες μας. Το ίδιο οφείλουν να κάνουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Από θεατρινισμούς χορτάσαμε! 

 Η Λύση στο ζήτημα της προστασίας της ζωής των συνάδελφων μας,στη βάση των προτάσεων που επιδοθήκαν με ψήφισμα χτες από τις ενώσεις αλλά και οι περαιτέρω ενέργειες για το σκοπό αυτό παραμένουν πάγια και αδιαπραγμάτευτη απαίτηση της παράταξης μας, αλλά και του συνόλου του αστυνομικού προσωπικού και αναμένουμε άμεσα αποτελέσματα στη κατεύθυνση αυτή. Αν η φωνή της αγωνίας αυτής δεν εισακουστεί θα συνεχίσουμε κλιμακώνοντας τον δίκαιο αγώνα μας. 


 H Γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α.