Υπερβολική και επικίνδυνη εργασιακή καταπόνηση, 6000 αστυνομικών, στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Posted by DEKA on Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021


Ο αγώνας του λαού μας και κυρίως της νεολαίας ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, έχουν διαχρονική αξία. Τα προτάγματα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία» είναι επίκαιρα και σήμερα.

Αιτήματα για τα κοινωνικά αγαθά όπως της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της περίθαλψης σε καιρό πανδημίας, τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, γενικότερα την αξιοπρέπεια στη ζωή για όλους, είναι πιο επίκαιρα και αξίζει να τα διεκδικούμε.

Δυστυχώς η κυβέρνηση άλλη μια χρονιά θα βγάλει στο δρόμο 6.000 περίπου αστυνομικούς σε κάθε στενό της Πρωτεύουσας, σαν έχουμε πόλεμο, για να τηρηθούν τα μέτρα τάξης και ασφάλειας. Υπερβολικά μεγάλος αριθμός που αποδεκατίζει όλες τις υπηρεσίες από επιτελεία έως τα τμήματα και τις υπηρεσίες ασφάλειας. Ειδικότερα, από όλες τις υπηρεσίες του λεκανοπεδίου το προσωπικό θα υπερεργαστεί για 12ωρα χωρίς μέριμνα, ενώ την επόμενη μέρα και νύχτα θα δουλεύουν πάλι στα "κόκκινα" χωρίς ρεπό και ξεκούραση.

Παράλληλα  οι συνάδελφοι μας, κατά παρέκκλιση  κάθε υγειονομικού πρωτοκόλλου, καλούνται να συγκεντρωθούν σε συνθήκες συγχρωτισμού, στο κέντρο της Αθήνας και στις υπηρεσίες, ενώ ο βασικός κανόνας  είναι να μη συγκεντρωνόμαστε ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους. Αυτό δείχνει ότι τελικά δεν απασχολεί την πολιτική  και φυσική ηγεσία  η διασπορά, τουλάχιστον για τους  αστυνομικούς.

Άραγε, οι ανώτατοι αξιωματικοί και η πολιτική ηγεσία, που  δίνουν αυτές τις εντολές καθήμενοι στα αποστειρωμένα γραφεία τους, θα περάσουν μια βόλτα από τους δρόμους της Αθήνας και τις υπηρεσίες να ακούσουν τι λέει το προσωπικό́ για αυτή την υπερβολική και αχρείαστη  εργασιακή καταπόνηση;

Άραγε, οι ειδικές υπηρεσίες μέτρων, που έχουν επαρκείς δυνάμεις, δεν φτάνουν για να ανταπεξέλθουν στα μέτρα τάξης αυτή τη μέρα και κρίνουν ότι πρέπει  να αδειάσουν όλα τα ΑΤ, ΤΑ, επιτελεία και άλλες υπηρεσίες της Δ.Α.Α;

Ας αντιληφθούν επιτέλους, ότι το 2021, οι  αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι πολίτες με καθημερινή εργασία υπό αντίξοες συνθήκες και όχι ακίνητα και αναλώσιμα ρομπότ.

 

Η  Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών (Δ.Ε.Κ.Α.)

Ιστοσελίδα: www.dekapolice.gr